Nincs igény az OĽaNO-ban elnökcserére, a kongresszus dátumáról sincs döntés

Nincs igény az OĽaNO-ban elnökcserére, a kongresszus dátumáról sincs döntés

Az OĽaNO mozgalomban nem tapasztalunk igényt az elnökcserére – közölte a TASR hírügynökséggel Peter Dojčan, a mozgalom médiacsapatának tagja. A kongresszusra valamikor az év elején kerül sor, pontos dátum még nincs. A közgyűlésen várhatóan megerősítik a jelenlegi elnökséget.

„Hogy ki milyen pozíciót tölthet be az OĽaNO-ban, arról a kongresszus dönt. Jelenleg nem tapasztalunk igényt az elnökcserére” – részletezte Dojčan.

Hírdetés

A kongresszuson szó lesz a párt további működéséről és programja teljesítéséről, Dojčan szerint döntés születik az elnökség összetételéről is. A mozgalom alapszabálya szerint a testület öt tagját a kongresszus választja, hármat pedig az elnök jelöl.

A mozgalom elnökét négy évre választják, Matovičot legutóbb 2019 októberében választották meg. Heger kijelentette, hogy a mozgalomnak önreflexióra és jelenlegi helyzetének kielemzésére van szüksége. A hírügynökségnek adott karácsony előtti interjúban azt mondta, abban az esetben lesz elnökválasztás a mozgalomban, ha lesz igény az elnökcserére.

(tasr/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »