Niké Liga: Megkezdte a felkészülést a DAC

Niké Liga: Megkezdte a felkészülést a DAC

Négy hétnyi szünet után megkezdte a felkészülést a DAC felnőtt kerete. A labdarúgók a pihenőidőszak háromnegyed részében egyéni edzésterveket is végeztek.

Az első találkozón 26 játékos jelent meg, akik hétfőn és kedden különféle erővel kapcsolatos, testi és erőnléti felmérőket abszolválnak. Labdával először szerdán délelőtt találkoznak és azonnal a kétfázisos edzésrendszerre rendezkednek be – délelőtt a pályán, délután az edzőteremben zajlanak majd a gyakorlások.

Ami a játékoskeretben bekövetkezett mozgásokat illeti, a klubtól már távozott Koné, Goure, Oddei, Diop és Černák, Kharatin szerződése pedig lejárt – az ő jövője egyelőre még nyitott. Gavrić sorsa is kérdéses, ő a Győri ETO-val kezdi a felkészülést. Redzicnek lejárt a vendégjátéka, de anyaegyesületével folynak a tárgyalások a leigazolásáról, a fiatal magyar szélső ma visszatért Dunaszerdahelyre.

Xisco Muñoz vezetőedző az első nyári érkezőt is üdvözölhette – Tuboly Máté ma csatlakozott az új csapattársaihoz.

Szendrei, Balogh, Niarchos és Záhradník (ő holnap kezdi meg az edzéseket) a kölcsönjátékukat követően visszatértek a DAC-hoz. További újonc a Mol Akadémia mindössze 15 esztendős tehetsége, a magyar ifjúsági korosztályos válogatott Bősze Levente, akinek a gólját szavazták meg a szurkolók 2023 legszebb találatának.

Hírdetés

Yhoan Andzouana és Ammar Ramadan számára csak nemrég ért véget a válogatott összetartás – ők további egy hetet kaptak a pihenésre az edzői stábtól.

Az első edzésnapon részt vettek:

Kapusok: Popović, Filipe, Kaltsas, Petráš Védőjátékosok: Kačaraba, Csinger, Mendez, Brunetti, Yapi, Gruszkowski, Kaša, Keresztes Középpályások: Herc, Dimun, Vitális, Tuboly, Káčer Támadók: Trusa, Szendrei, Dolček, Balogh, Jürgens, Niarchos, Bősze, Barišić, Redzic

Hiányzók: Andzouana, Ramadan (a válogatott összetartás miatt kaptak plusz egy hét szabadságot), Záhradník (családi okokból)

A DAC 1904 nyári felkészülésének a menetrendje: Június 17., hétfő: a felkészülés kezdete, DAC Akadémia Június 29., szombat: FK Austria Wien-DAC (Bécs) Július 6., szombat: DAC-MFK Vyškov (DAC Akadémia) Július 12., péntek: DAC-ETO FC Győr (DAC Akadémia) Július 18., csütörtök: az ellenfél még nincs véglegesítve

dac1904.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »