Nézők és pluszfutam Jasnán?

Nézők és pluszfutam Jasnán?

Az alpesisí-világkupa szlovákiai állomásának szervezői optimisták, egy újabb, pluszversenynap jóváhagyásában és 500 néző beengedésében is bíznak.

A március 6–7-én sorra kerülő verseny szervezői egyelőre nem kaptak választ a Nemzetközi Síszö-vetségnek benyújtott hivatalos kérvényükre, amely szerint a rossz időjárás miatt elmaradt semmeringi óriás-műlesiklás pótlását is megrendeznék. Amennyiben a FIS bólintana, úgy március 5-én, pénteken kerülne rá sor. Majd másnap következne a „rendes” óriás-műlesiklás, vasárnap pedig a szlalom.

Hírdetés

Hogy mindez nézők előtt fog-e zajlani, továbbra is bizonytalan. A járvány miatti intézkedések ezt jelenleg nem teszik lehetővé, de a szervezők számolnak egy pozitívabb verzióval is. Ha javulni fog a helyzet, napi 500 szurkolót engednének be a létesítménybe. „Ha ez megvalósulhat, a jegyeket akkor sem lehet majd klasszikus módon megvásárolni, online versenyeinkben lehet majd nyerni belépőket” – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Matej Hulej, a szervezőbizottság elnöke.

Hulej leszögezte, a nézők nemcsak a versenyzőknek hiányoznának, a szponzorációs bevételeik is jóval kisebbek emiatt, többek között ezért is vállalt védnökséget az esemény felett Igor Matovič miniszterelnök és a közlekedési minisztérium. Kisebb gondok a pályákkal kapcsolatban is akadtak, a zárva tartó síközpontban – amatőr síelők nem lévén – manuálisan, gépekkel kell elvégezni a hótakaró letaposását és elérni a megfelelő zömökséget. 

„Ha nem lesznek nézők, a pályák attraktivitásával akarjuk némileg kompenzálni a sízőket, amelyeket ugyanott tűztünk ki, mint hat éve” – nyilatkozta Jana Palovičová, a vk-futam sportigazgatója. A szervezők konzultáltak a vk-éllovas Petra Vlhovával és edzőjével is, ennek megfelelően a számukra legkedvezőbb, kifejezetten hosszúnak számító pályákat építenek. „A műlesiklásban az egész versenynaptár egyik leghosszabb pályája várja a sízőket, óriás-műlesiklásban pedig a terep egyenetlenségeivel színesítettük azt, ami szintén előny lehet Vlhová számára” – tette hozzá Matej Kupčo, a szervezőbizottság pályafelügyelője. 


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »