Netanjahu egyértelművé tette: még kanadai kollégája sem bírálhatja a zsidó csecsemőgyilkosságokat

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök visszautasította kanadai kollégája, Justin Trudeau bírálatát az izraeli hadsereg gázai akcióival kapcsolatban, és ismét az izraeli terrorellenes művelet támogatására szólított fel az X közösségi hálózaton szerdán hajnalban közzétett üzenetében.

"Nem Izrael vesz célba szándékosan civileket, hanem a Hamász fejez le, éget el, és mészárol le polgári személyeket a zsidók ellen a holokauszt óta elkövetett legszörnyűbb borzalom során" – írta az izraeli kormányfő. "A civilizáció erőinek támogatniuk kell Izraelt a Hamász barbársága ellen folytatott küzdelmében" – követelte Netanjahu.

Az izraeli kormányfő üzenete válasz volt Trudeau-nak egy, a kanadai Brit Columbia tartományban tartott sajtóértekezletére, melynek keretében "sürgősen" felszólította Izraelt, hogy gyakoroljon "maximális önmérsékletet", és hirdessen humanitárius szünetet gázai hadművelete során.

A világ figyel, a televízióban és a közösségi médiában orvosok, családtagok, túlélők, szüleiket elveszítő gyerekek beszámolóit lehet hallani, olvasni – mondta Trudeau. "A világ nők, gyerekek, csecsemők meggyilkolásának tanúja. Ennek véget kell vetni" – jelentette ki.

Hírdetés

Netanjahu szerint viszont, miközben "Izrael mindent megtesz, hogy a civileket távol tartsa a veszélyzónától, a Hamász minden erővel azon van, hogy ott tartsa őket". Izrael humanitárius folyosókat és biztonságos övezeteket biztosít számukra, miközben a Hamász fegyveres erővel akadályozza meg, hogy a harci övezetet elhagyhassák. Nem Izraelt, hanem a Hamászt kellene felelősségre vonni kettős háborús bűncselekményért – a civilek elleni támadásokért és a hátuk mögé rejtőzésért – írta.

Trudeau did a speech this afternoon telling Israel that the world is watching
Benjamin Netanyahu responded with a tweet directly towards Trudeau.
Watch the video. See Israel response.#cdnpoli #Gaza #Palestine #HamasTerrorristspic.twitter.com/WLU0xt46bs https://t.co/0Qnzt3KJKJ

— sonofabench (@therealmrbench) November 15, 2023

Trudeau előzőleg Emmanuel Macron francia elnökkel folytatott beszélgetése után azt írta az X-en, hogy mély aggodalmat kelt a gázai súlyos humanitárius válság és a palesztin civil lakosság szenvedésének mértéke, valamint a polgári életek elvesztése. Emellett az izraeli túszok azonnali szabadon bocsátására szólította fel a palesztin szervezetet.

(MTI nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »