Népszavazást kezdeményez a kormány – Orbán bejelentette

Népszavazást kezdeményez a kormány – Orbán bejelentette

A népszavazás öt kérdést tartalmaz majd.

Miután – a miniszterelnök megfogalmazása szerint – Brüsszel „megtámadta Magyarországot” a gyermekvédelmi törvény miatt („a magyar törvények nem engedik a szexuális propagandát az iskolákban, az óvodákban, a reklámokban és a médiában”), a kormány népszavazást kezdeményez gyermekvédelmi ügyben – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök szerdai Facebook-videójában.

„Brüsszel most az oktatási törvény és a gyermekvédelmi szabályok módosítását követeli, sérelmezi, hogy nálunk nem lehetséges az, ami náluk már megvilágosult, az LMBTQ-propagandisták bejárnak az óvodákba és az iskolákba, ők végzik a szexuális felvilágosítást. Nálunk is ezt akarják, ezért a brüsszeli bürokraták fenyegetőznek, kötelezettségszegési eljárásokat indítanak, vagyis visszaélnek a hatalmukkal” – indokolt a kormányfő.

A népszavazási kezdeményezés öt kérdést vonultat fel:

  1. Támogatja-e ön, hogy kiskorú gyermekeknek köznevelési intézményben a szülő hozzájárulása nélkül szexuális irányultságokat bemutató foglalkozást tartsanak?
  2. Hírdetés

  3. Támogatja-e ön, hogy kiskorúak számára nemi átalakító kezeléseket népszerűsítsenek?
  4. Támogatja-e ön, hogy kiskorúak számára is elérhetőek legyenek nemátalakító kezelések?
  5. Támogatja-e ön, hogy kiskorúaknak fejlődésüket befolyásoló szexuális médiatartalmakat korlátozás nélkül mutassanak be?
  6. Támogatja-e ön, hogy kiskorúaknak nemmegváltoztatást bemutató médiatartalmat mutassanak be?

Orbán Viktor emlékeztetett, öt évvel ezelőtt a népszavazás erejével egyszer már „sikerült megálljt parancsolni” a brüsszeli nyomásnak, „együtt újra sikerülni fog”.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »