Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Gábor Áron síremlékének avatása

Az utókor most lerója tartozását: július 4-én, Gábor Áron temetésének 175. évfordulóján kerül sor az immár befejezett síremlék felavatására. Az ünnepség 18 órakor kezdődik az eresztevényi temetőben.

Zene KOMOLYZENEI FESZTIVÁL. Július 4–7. között tartják a megyeszékhelyen a SepsiClassic komolyzenei fesztivált. Jegyköteles programok mellett a rendezvény műsorában ingyenes szabadtéri koncertekre, zenetörténeti előadásokra és filmvetítésekre is sor kerül. A jegyek ára 40 és 30 lej között váltakozik, kedvezményesen a tanulók és nyugdíjasok 20 és 15 lejért válthatnak belépőt. A koncertekre a jegyek nem helyre szólóak, a nézők az érkezés sorrendjében foglalhatják el az ülőhelyeket. Belépőket elővételben az eventim.ro oldalon és a városi jegyirodában lehet váltani, de lehetőség lesz a helyszíni jegyvásárlásra is előadások előtt 30 perccel. A jegyiroda hétfőn és szerdán 8–16 óráig, kedden és csütörtökön 18, pénteken 15 óráig tart nyitva. A tanulók és nyugdíjasok a kedvezményes jegyeket csak a jegyirodában vásárolhatják meg. A rendezvény teljes programja és további részletek a fesztivál hivatalos Facebook- és Instagram-oldalán, valamint a sepsiclassic.ro honlapon elérhetőek.

Kiállítás LÉLEKÖSVÉNYEN TÁRLATKARAVÁN.  Július 7-én, vasárnap 12 órakor a Krisztus Király plébániatemplomban negyedik és egyben utolsó stációjához érkezik a Lélekösvényen tárlatkaraván. A Steigerwald Tibor fotóiból és Kisgyörgy Benjámin elmélkedéseiből összeállított, a szemlélődést, imádságot, gondolkodást segítő kiállítás több héten át látogatható lesz, az irodaszolgálat ideje alatt.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi mai műsora: 16.15-től Garfield (románul beszélő), 16.30-tól Agymanók 2. (magyarul beszélő), 18.15-től Lefkovicsék gyászolnak (magyar filmdráma), 18.15-től A fattyú (román feliratos), 20 órától DogMan – A kutyák ura (román feliratos), 20.30-tól Bad Boys – Mindent vagy többet (magyarul beszélő).

FesztiVÁRkos – Nyáresti vigadalom Az Árkosi Fészekrakók Egyesülete és az Árkosi Unitárius Egyházközség közös szervezésében július 5-én 15 órától és július 6-án megtartják a FesztiVÁRkos – Nyáresti vigadalom rendezvényt az  Árkosi Unitárius Egyházközségben. Pénteken a kapunyitás 15 órakor történik; 16.30-tól nyitókoncert az unitárius templomban, 17 órától a kibővített hadtörténeti fotókiállítás megnyitója; 18 órától Imette-koncert, 19 órától a Laboda Néptáncegyüttes előadása, 19.30-tól a Voces Női Kar A Nő című koncertje, 21.30-tól Lávmásin Szintezenekar és barátai – blues & rock koncert, 23 órától TorMakó buli – Szőcs-Torma Márton és Makó Csongor lemezlovasokkal. Állandó programok: Gyermekfoglalkozás: Zsurmoló műhely, Hadtörténeti kiállítás, Márk Attila Ablak-sorozat fotókiállítása, az Árkosi Unitárius Nőszövetség kézimunka-kiállítása, árkosi gasztronómiai termékek vására, frissítő italok és finom harapnivalók.

Hírdetés

Hitvilág FOGADALMI BÚCSÚ FUTÁSFALVÁN. A futásfalvi egyházközség ma a 11 órától kezdődő szentmise keretében ünnepli a fogadalmi búcsút. A legszentebb áldozatot Tamás József nyugalmazott segédpüspök mutatja be. TÁMOGATÓCSOPORT. Szenvedélybetegeket és hozzátartozóikat várják ma 18 és 20 óra között Sepsiszentgyörgyön a Szemerjai Református Egyházközség könyvtártermében. ÜNNEP. Ma, Sarlós Boldogasszony ünnepén a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban szentmise csak este 18 órától lesz. ELŐADÁS. A Szent József plébánián július 5-én, pénteken 19 órától Imával megújuló magyarság címmel Kiss Antal teológus, bölcsész tart előadást, aki a Mária Országa Imacsoport alapító tagja, a székelyföldi Mária Országa Imacsoport kezdeményezője és a Térdeplőt is vele kezdték el Csíksomlyón tavasszal, amikor férfiak rózsafüzért imádkoztak a kegytemplom előtt. VÁLTS IRÁNYT! IKE FESZTIVÁL. Az erdélyi fesztiválpalettán igen egyedi eseménynek számít az Erdélyi Református Egyházkerület Ifjúsági Szövetségének nyári fesztiválja, a Válts irányt! IKE Fesztivál. Augusztus 4–8. között a zeteváraljai Desag Resortot azok a fiatalok töltik meg, akiknek fontos, hogy a szórakoztató fesztiválélményben jelen legyen a keresztyén értékrend is. Erre az igényre válaszol a fesztivál, lehetőséget adva arra, hogy a résztvevők az igazi közösségi hovatartozást élhessék meg, minőségi programokon vehessenek részt és megtapasztalhassák Isten közelségét. Az idei fesztivál témája a kimozdít. Részletek a valtsiranyt.ro oldalon.

Táncművészeti műhelyfoglalkozás Kovásznán Július 3–5. között a Pécsi Balett táncosa, a Kovásznai Tanulók Klubja és Horváth Zita tanárnő egykori növendéke, Balogh Csongor táncművész vezetésével haladó és kezdő táncosoknak szerveznek beavató táncművészeti foglalkozást Kovásznán a Tanulók Klubjában. A korcsoportok órarendje: 6–9 év közötti fiatalok 16–17 óráig, 10 év feletti fiatalok 17–19 óráig. Előzetes regisztráció szükséges a jelentkezéshez a [email protected] e-mail-címen, a 0762 674 516-os telefonszámon vagy Maksai Melinda tanárnőnél.

Nyitvatartás a könyvtárban A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár mától szeptember 10-ig nyári nyitvatartási rend szerint várja olvasóit. Kölcsönző: kedden 9–19 óráig, szerdától péntekig 9–17 óráig, szombaton 9–13 óráig. Olvasóterem: keddtől péntekig 10–17 óráig, szombaton zárva. Gyermekkönyvtár: kedden 10–19 óráig, szerdától péntekig 10–17 óráig, szombaton 9–13 óráig. A Sport utcai Fiókkönyvtár programja nem változik.

Ingyenes ügyintézés Sepsibükszádon és Mikóújfaluban Az RMDSZ Háromszéki Területi Szervezetének munkatársai július 3-án, szerdán 16 és 17 óra között Sepsibükszádon a vendégházban, valamint 17.30 és 18.30 óra között Mikóújfaluban a kultúrotthon protokolltermében fogadják az érdeklődőket. Az igénylőknek összeállítják a magyar állampolgársági kérelmüket, segítenek a gyerekek, házasságok és halálesetek anyakönyvezésében, a hadifogságban elvesztett szülők és élettársak után járó kárpótlás kérvényezésében, illetve anyasági és életkezdési támogatással kapcsolatos kérdésekben.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Bánki Donát utcai Catena gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0367 804 709). Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna (0267 360 015) a szolgálatos. Honlap: colegfarmcovasna.ro/hu.

Röviden SZORGOS KEZEK. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánia könyvtá­rában ma 15 órától kézműves-népművészeti tevékenységre (hímzés, kötés, horgolás, gyöngyfűzés) várja az érdeklődőket a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Bereckben, szerdán Ojtozban és Kézdimartonoson. Honlap: tega.ro/hu. IAME-TALÁLKOZÓ. Július 5-én, pénteken 17 órakor a sepsiszentgyörgyi Electro Stadionban tartják a hagyományos IAME-találkozót (zene szól, lesz sör is, bor is). Érdeklődni a 0749 226 553-as telefonon délelőtt 10 órától este 10 óráig Orbán Bara Gábornál. TERMELŐI VÁSÁR. Sepsi­szentgyörgy főterén ezen a hétvégén, július 6–7-én kerül sor a termelői vásárra az Urban-Locato Kft. szervezésében.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »