Németországban is gyorsul a koronavírus terjedése

Németországban is gyorsul a koronavírus terjedése

Németországban hétfőn a hétnapos incidenciaszint elérte 150 főt, vagy is 100 ezer lakosra 150 koronavírusfertőzött jutott egy hét átlagában. A mutató meredek emelkedése a vártnál keményebb negyedik hullámot jósol – miközben folynak a tárgyalások az új kormány megalakításáról.

A százezer főre jutó fertőzöttek száma egy hete még 110 volt, mára 154,8-ra ugrott meg. Angela Merkel leköszönő német kancellár “gyors” járványintézkedéseket sürgetett az “aggodalmat keltő trend” feltartóztatása ellen. Hangsúlyozta, hogy Németország az intézkedésekkel nem várhat addig, amíg létrejön az új kormány.

Németországban a teljesen beoltott lakosság aránya 66,7 százalék, a beoltatlanok viszont csak alig a negyede (23 százaléka) veszi fontolóra az oltás felvételét.

Hírdetés

Közben az egészségügyi dolgozók arról beszélnek, hogy egyre többen kerülnek koronavírus miatt kórházba, és a súlyos lefolyással küzdők csaknem mindegyike beoltatlan. Merkel ennek ellenére védelmébe vette az oltás önkéntes jellegét, helytelenítette ugyanakkor, hogy 3 millió 60 év feletti német állampolgár elutasítja az oltást.

A német kancellári oszt várományosa, a szocdem Olaf Scholz (a jelenlegi Merkel-kormány pénzügyminisztere) vasárnap arról beszélt, hogy Németországnak minden meg kell tennie, hogy ellenőrzése alatt tartsa a járványt, ugyanakkor kikötötte, hogy egy olyan országban, ahol a lakossá többsége be van oltva, nem lehet szigorú korlátozásokat vagy lockdownt bevezetni.

Hétfőn a német hatóságok 9658 új koronavírusos esetet regisztráltak, és az elmúlt nap 23 fővel nőtt a halálos áldozatok száma.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »