Német belügyminiszter betelepítési kvótát szorgalmaz az ukrán menekültekre

Német belügyminiszter  betelepítési kvótát szorgalmaz az ukrán menekültekre

Az Európai Unió országainak dolgoznia kellene az ukrán menekültek hatékonyabb elosztásán – jelentette ki a Bild am Sonntag nevá lapnak nyilatkozva Nancy Faeser német belügyminiszter.

Faeser szerint több uniós tagállam többet is tehetne az Ukrajna szomszédságában lévő, az orosz invázió elől menekülő ukrán menekültek tömegeit befogadó országokra nehezedő nyomás csökkentése érdekében.

A német belügyminiszter szerint jobb koordinációra lenne szükség, ha újabb menekülthullám indul el az orosz agresszió fokozódása hatására.

Hírdetés

“Lengyelország eddig 1,5 millió ukrán menekültet fogadott be, Spanyolország 160 ezret. Ez nem maradhat így”

mondta Faeser .

A teljes képhez hozzátartozik, hogy az ukrán menekültekkel szemben egyes országokban nő a lakosság ellenérzése, elsősorban a megélhetési válság fokozódása és a sokat hirdetett integráció elmaradása miatt. Ami azonban még ennél is fontosabb, hogy a délről érkező illegális migráció mellett Európa újabb ukrán menekülthullámmal kénytelen számolni az ukrajnai orosz offenzíva megindulása miatt. Becslések szerint további 4 millió ember hagyhatja el Ukrajnát nyugatabbra keresve menedéket. Nem mellesleg Feaser pozíciója megingott a viharos német belpolitikai csatározások miatt, így nem csoda, hogy Németországban is felkapott témákkal rukkol elő.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »