Némelyik cseh szupermarket nem nyit ki szenteste napján. A hazai üzletláncok azonban nem inspirálódnak

Némelyik cseh szupermarket nem nyit ki szenteste napján. A hazai üzletláncok azonban nem inspirálódnak

Míg a törvény értelmében december 25-én és január 1-jén minden szupermarketnek zárva kell lennie, szenteste kivételt képez. A kereskedők 12:00 óráig tarthatnak nyitva.

A Kaufland üzleteiben még december 24-én is vásárolhatunk.

– mondta Samuel Machajdík, a Kaufland szóvivője.

A Lidl és a Tesco a Kauflandhoz hasonlóan délelőtt 11.00 óráig várják a vásárlókat. Ugyanígy tesz a Billa is, amely a konkurens üzletláncokhoz hasonlóan 11.00 óráig lesz nyitva. Méghozzá annak ellenére, hogy a szomszédos Csehországban a Penny Market, valamint a Billa úgy döntött, hogy a szentestét meghagyják az alkalmazottaiknak.

 „Üzleteink nyitvatartása ügyfeleink vásárlási szokásaihoz igazodik. A szlovákiai vásárlók az ünnepek előtti utolsó napon szívesen vásárolnak friss élelmiszereket, például kenyeret és péksüteményeket, gyümölcsöt, zöldséget, sonkát, szalámit és húst. Ez az oka annak is, hogy üzleteink december 24-én délelőtt 11.00 óráig tartanak nyitva”

– magyarázta Kvetoslava Kirchnerová szóvivő.

Hírdetés

Hozzátette: bár idén először Csehországban zárva tartanak karácsonykor, de három nappal előtte meghosszabbított nyitvatartással várják a vásárlókat.

Szilveszterkor mindegyik üzletlánc a maga útját járja

Az év utolsó napján az üzletek hagyományosan korábban zárnak be, mint a szokásos napokon. Ebben az esetben az üzletláncok mindegyike a maga útját járta.

Míg a Billa és a Lidl Szlovákia-szerte 17:00 órakor bezárja a legtöbb üzletét, a Kaufland egy órával tovább szolgálja ki a vásárlókat.

A Tesco üzleteinek túlnyomó többsége 19:00 óráig tart nyitva. Kivételt képez az ún. „expressz“ üzletek, amelyek úgy lesznek nyitva, mint egész évben.

TvNoviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »