„Nem kell még nagyon örülni“ – Az elbukott Petőcz Kálmán nekiment a romáknak és megóvta a Kultminor igazgatójának megválasztását

„Nem kell még nagyon örülni“ – Az elbukott Petőcz Kálmán nekiment a romáknak és megóvta a Kultminor igazgatójának megválasztását

Roma lobbiról és nyílt manipulációról beszél a Most-Híd kemény lobbijának ellenére is elbukott Petőcz Kálmán a Kisebbségi Kulturális Alap (Kultminor) új igazgatójának megválasztása kapcsán.

A vegyespárttal bevallottan közös értékrendet valló Petőcz Alena Kotvanová mögött a második helyen végzett a Kultminor igazgatójának megválasztására kiírt nyílt pályázaton, amit láthatóan nehezen visel.

Bosszútól megóvta a döntést.

Petőcz a közösségi oldalán támadt rá a romákra és saját korábbi, a Szlovákiai Magyarok Kerekasztalánál tevékenykedő kollégáira. A Kerekasztal a Fórum Intézet égisze alatt működik.

A Most-Híd által protezsált Petőcz azt nehezményezi, hogy a Kerekasztal nem állt ki mellette az igazgatóválasztás folyamatában.

„Gyimesi kultúrmaffiázása és az igazgató választás között semmilyen egyenes összefüggés sincs“

– írja.

Hírdetés

Petőcz Kálmán: a pénzosztás nem nekem való (II.)

Szerinte arról volt szó, hogy „az egyik roma lobbi verte át akaratát kínkeservesen, nyílt manipulációval“ – fogalmazta meg sértettségének okait Petőcz.

„Nem kell még nagyon örülni”

– tette hozzá az évek óta a civil szférában tevékenykedő liberális aktivista. Petőcz a számára sikertelenül végződött pályázati kiírást követően bejelentette, hogy lemond a kormány tanácsadói szerveként működő emberjogi bizottságban betöltött tagságáról is.

Petőcz korábban Ravasz Ábellal (Most-Híd) szövetkezve keményen ellenezte azt a nemzeti, konzervatív javaslatot, hogy az idei népszámláláson csak egyetlen nemzetiséget lehessen megadni.

A Kultminor igazgatójának kiválasztásáról itt írtunk bővebben:

Petőcz elbukott! Alena Kotvanová lesz a Kultminor új igazgatója

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »