Nem egy reformer kormányfõ, és nem tiszteli koalíciós partnereit – Cîțut szapulta Barna egy rádiós mûsorban

Nem egy reformer kormányfõ, és nem tiszteli koalíciós partnereit – Cîțut szapulta Barna egy rádiós mûsorban

Dan Barna, az USR PLUS társelnöke szerint a kormánykoalíció megalakulásakor Florin Cîţu ‘reformot támogató miniszterelnöknek tűnt’.

Hírdetés

‘Akkor még csak a parlamentből ismertem Florin Cîţut, ahol kétszer-háromszor találkoztunk, azonban a kormánykoalíció megalakulásakor úgy tűnt, hogy ő közel áll a Romániában szükséges változás igényéhez, ő egy refomer kormányfő’ – fejtette ki Barna az Europa FM-nek.

Hozzátette, kompetencia kérdése, hogy valaki tud-e egy koalíciót vezetni, mert ha nem tiszteli koalíciós partnereit, akkor az nem tud működni. Barna szerint éppen ebből ered a koalíciós válság, hiszen Florin Cîţuval neki személy szerint ‘civilizált kapcsolata volt’, de a kormányfő nem tartotta tiszteletben a koalíciós megállapodásokat. Vlad Voiculescu menesztését még ‘lenyelték’ az ország érdekében, de Stelian Ion esetében ezt már nem tehették meg, mert kiderült számukra, hogy ‘a miniszterelnök szemében nem számít a koalíciós egyezség, azt csak viccként kezeli’.

‘A helyzet röviden a következő: az egyik koalíciós partner már nem támogatja a kormányfőt. Mihelyt a koalíció egy másik miniszterelnököt javasol, tovább lehet menni’ – summázta Barna.(agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »