Nem aranyélet: százmilliós nagyságrendű kárt okozott a csaló

Nem aranyélet: százmilliós nagyságrendű kárt okozott a csaló

Nem aranyélet: százmilliós nagyságrendű kárt okozott a csaló

Terrorelhárítók segítségével fogták el a debreceni rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint több mint százmillió forintos kárt okozott egy befektetési célú arany kereskedelmével foglalkozó cég vezetőjeként legalább húsz ügyfelének.

Hírdetés

A nyomozás adatai szerint egy debreceni, később budapesti székhelyű gazdasági társaság befektetési arany értékesítésével foglalkozott, úgy, hogy a cég vezetője az ügyfelekkel termékértékesítési szerződést kötött a befektetési arany adásvételére. Azokkal az ügyfelekkel, akik nem kívánták a megvásárolt befektetési aranyat saját maguk tárolni, tárolási szerződést kötött, külön ellenszolgáltatás fejében.

A sértettek ezt követően kifizették az arany ellenértékét a cég felé, ám később sem aranyat nem kaptak, sem a befizetett összeget nem kapták vissza.

A nyomozás eddig 20 sértettet derített fel, akiknek a csaló közel 130 millió forint kárt okozott, de nagy a valószínűsége annak, hogy a sértettek száma még tovább is nőhet. Az ügyben tett feljelentések és a beszerzett adatok alapján – amelyek között olyan információ is felmerült, hogy a férfi lőfegyverrel rendelkezhet – a Debreceni Rendőrkapitányság bűnügyesei a Terrorelhárítási Központ segítségét kérték, és közös akciójukban elfogták a 48 éves budapesti lakost.

A nyomozók a férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását, 20 rendbeli csalás megalapozott gyanúja miatt.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »