Negyedszer szerveznek ­huszonnégy órás versenyt (Kerékpározás)

Negyedszer szerveznek ­huszonnégy órás versenyt (Kerékpározás)

A Fitness Tribe augusztus 31-én és szeptember 1-jén negyedszer rendezi meg a SUGÁS 24h endurance kerékpárversenyt. Legfeljebb ötven kétfős csapat jelentkezését várják május 1. és augusztus 15. között. A megmérettetésről sajtótájékoztatón osztott meg információkat Lászlóffy Loránd, a szervező egyesület elnöke, Lucian Mîndruță médiaszemélyiség, Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere, Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke, valamint két tavalyi résztvevő, Cristian Radu és Dragomir Péter.

Idén augusztus 31-én 10 órakor rajtol a viadal, amely 24 órával később, szeptember 1-jén 10 órakor zárul. Biztonsági okokból legfeljebb 50 alakulat iratkozhat, a nevezési díj a férfi-, a női és a vegyes csapatoknak egyaránt 150 lej. A versenyzőknek egy nap alatt a lehető legtöbbször kell megtenniük a Csaba-forrás–Erzsébet-forrás távot: egy kör 9,8 kilométer, amely 232 méter szintkülönbséggel társul. A résztvevők bármikor megpihenhetnek, illetve ezt követően folytathatják a tekerést.

Tavaly a verseny történetének minden csúcsát sikerült megdönteni, a harmadik kiadásra ugyanis tizenöt férfi-, öt vegyes, illetve egy női csapat nevezett. A Kovászna és Hargita megyei sportolókon kívül Ploiești-ről, Kolozsvárról, Bákóból, Bukarestből és Brassóból is érkeztek kerékpárosok. A 21 együttes tagjai összesen 2797,4 kilométert tekertek, 284 alkalommal teljesítették a versenytávot, a megtett szintkülönbség pedig 65 888 méterre rúgott.

 

Dragomir Péter és Lászlóffy Loránd (jobbról)

 

Hírdetés

Lászlóffy Loránd, a Fitness Tribe elnöke kiemelte, nem a számok a legfontosabbak, szeretnék, ha minél színesebb lenne a résztvevők palettája, ugyanakkor elmondta, a megmérettetésen mindenki magával harcol, a saját korlátait feszegeti. Az egyesület elsődleges célja, hogy a megyeszékhelyen a biciklis közösség megerősödjön, természetesen örülnek, ha az augusztus végi viadalra más megyékből is érkeznek versenyzők.

Lucian Mîndruță média­személyiség, aki maga is szenvedélyes kerékpáros, rámutatott arra, hogy Románia más útvonalaival ellentétben, ahol a szemét a táj része, Sugásfürdő területe teljesen más, mert tiszta és jól karbantartott, ez pedig arra készteti, hogy visszatérjen. „Kovászna megyében anélkül pedálozhatok, hogy sajnálnám a bolygómat. Sokat biciklizem Romániában, rengeteg szemetet látok az út szélén, ugyanis az emberek fejlődnek, de annyira nem, hogy ne dobálnák a hulladékot az árokba” – fogalmazott.

 

Jakab István Barna és Lucian Mîndruță

 

Vargha Fruzsina, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere elmondta, a Fitness Tribe a városban egyike azon civil szervezeteknek, amelyek hangsúlyt fektetnek arra, hogy a lehető legtöbb megyeszékhelyi ember életében érvényesüljön az ép testben ép lélek közmondás. Hozzátette, azt tapasztalta, az egyesület számára fontos, hogy az aktív időtöltés a minőségivel társuljon, ráadásul partnerek a kulturális és oktatási jellegű eseményekben egyaránt.

Jakab István Barna, Kovászna Megye Tanácsának alelnöke ismertette, az országban kevés kerékpár­utat létesítettek, ugyanis az a probléma, hogy tapasztalat hiányában több sebből vérzik az infrastruktúra-építés kérdésköre. Az elmúlt időszakban a megyei önkormányzat minden tőle telhetőt megtett: elkészült a műszaki terv a Kézdiszentlélek és Lemhény közötti 20 kilométeres szakaszra, amelyre támogatást is szereztek. Emellett szeretnének kialakítani egy útvonalat a megyeszékhely és Árkos között, valamint megvalósítanák a Sepsibükszád–Sepsiszentgyörgy–Rétyi Nyír 46 kilométeres szakaszát.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »