Negyedik napja mérséklődik az esetszám

Negyedik napja mérséklődik az esetszám

Az előző napinál mintegy négyezerrel kevesebb, 18 751 új koronavírusos megbetegedésről tájékoztatott szombaton a kommunikációs törzs. Bár Háromszéken is csökkent az esetszám, az egy nap alatt azonosított fertőzöttek száma ezúttal is száz fölött van, a hatóságok 118 esetről számoltak be.

Az új esetekre több mint 72 ezer teszt eredményének feldolgozása nyomán derült fény, az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint ez 25,80 százalékos pozitivitási arányt jelent.

Több mint félezerrel csökkent az egészségügyi intézményekben ápolt fertőzöttek száma is, szombaton 10 278 kórházi kezelésre szoruló betegről tájékoztattak a hatóságok, illetve 1169 kritikus állapotban lévő, intenzív terápiás kezelésre szoruló páciensről is (17-tel több, mint az előző napon). Utóbbiak zöme oltatlan. Kórházban kezelnek 692 kiskorút is (45-tel kevesebbet, mint pénteken), akik közül 18 gyermeket intenzív terápiás osztályon látnak el.

Hírdetés

A fertőzéssel összefüggésbe hozható újabb halálestek száma 157, ezek közül 13 korábban következett be. Az elhunytak közül 150 áldozat más betegségekben is szenvedett, 132-en oltatlanok voltak.

 

 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »