Négy belügyminiszter Pozsonyban

Négy belügyminiszter Pozsonyban

Hétfőn négy közép-európai ország: Csehország (Vít Rakušan) , Magyarország (Pintér Sándor), Ausztria (Gerhard Karner) és Szlovákia (Roman Mikulec) szlovák) belügyminisztere folytatott megbeszélést az illegális migrációról Pozsonyban.

A találkozón egyetértettek abban, hogy olyan intézkedésekkel kell kordában tartani az illegális bevándorlást, amelyek nem gátolják a schengeni térségben a szabad mozgást.

Hírdetés

A négy ország belügyminisztere sürgette a schengeni határok hatékonyabb védelmét és a Frontex aktívabb közreműködését. Össze kell hangolni az embercsempészekkel kapcsolatos fellépést is.

A szlovák belügyér szerint rendezni kell a visszatoloncolással kapcsolatosan a harmadik érintett országok bevonásának kérdését is, miután a kétoldalú megállapodások önmagukban nem elegendőek. Meg kell oldani azt, hogy az elfogott illegális migránsokat abba az országba toloncolják vissza, ahonnan érkeztek.

A megbeszélésen résztvevő cseh belügyminiszter, Vít Rakušan jelezte, hogy a Csehországban bevezetett határellenőrzések valószínűleg nem érnek véget az eredetileg tíz napra tervezett határidőig. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ez nem Szlovákia ellen irányul.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »