NB I – Legyőzte a vendég Mezőkövesdet a Puskás Akadémia

A Puskás Akadémia 3-1-es győzelmet aratott a vendég Mezőkövesd felett a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombat délutáni mérkőzésén.

A felcsúti együttes ezzel nagyon közel került ahhoz, hogy az idényt dobogós helyen zárja, most ugyanis második, és ha este az ötödik MOL Fehérvár FC pontokat veszít a Debrecen otthonában, akkor a Puskás Akadémia a hátralévő meccseinek eredményétől függetlenül biztosan a második, vagy a harmadik pozícióban zár, ami európai kupaszereplést is ér egyben.

Hornyák Zsolt vezetőedző tanítványai sorozatban öt döntetlen után diadalmaskodtak ismét

OTP Bank Liga, 30. forduló:
Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd Zsóry FC 3-1 (2-1)

Hírdetés

Felcsút, Pancho Aréna, v: Erdős
gólszerzők: Urblík (31.), Zahedi (44., 49.), illetve Drazic (28.)
sárga lap: Vajda (86.)

Puskás Akadémia: Tóth – Szolnoki, Spandler (Nunes, 56.), Stonati – Favorov, Urblík, van Nieff, Nagy Zs. – Slagveer (Skribek, 71.), Zahedi, Corbu (Bakti, 71.)

Mezőkövesd: Tordai – Farkas, Pillár, Lukic, Vadnai (Babati, 72.) – Karnyickij (Madarász, a szünetben), Cseke, Besirovic (Cseri, a szünetben), Vajda – Drazic (Kis T., 72.), Csurko (Jurina, a szünetben)

A hazaiak kezdtek jobban, de negyedóra elteltével a Mezőkövesd játéka is megélénkült, sőt, egy szöglet után sikerült is megszerezniük a vezetést a vendégeknek. A Puskás Akadémia azonnal váltott, három perccel később egyenlített, majd lendületben maradt, s így még a szünet előtt a maga javára fordította az állást.

Fordulás után nagyon hamar jött a harmadik hazai gól, melyet a duplázó Zahedi szerzett, ezt követően a szünetben cserékkel felfrissített kövesdiek igyekeztek ugyan közelebb kerülni vendéglátójukhoz, de mezőnyfölényük meddőnek bizonyult. A lefújásig a felcsútiak elsősorban az eredmény megőrzésére törekedtek, és sikerrel is jártak, ez pedig fontos siker a számukra a dobogós helyezés és az azzal járó nemzetközi kupaindulást szempontjából.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »