Napenergiatérképet hoztak létre

Napenergiatérképet hoztak létre

Share 0 Tweet 0 Share

A Solar ViewPoint Kft. és az Envirosense Hungary Kft. magánkezdeményezében 2022. végén elkészítette Debrecen Város Napenergia Térképét. 2023. márciusában a XV. Szolárkonferencia keretében pedig egy stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Napelem Napkollektor Szövetséggel, mely célja az országos napenergiatérkép létrehozása. A szolgáltatás a www.napenergiaterkep.hu oldalon keresztül érhető el, mely lefedettsége folyamatosan bővül. Az elmúlt napokban Debrecen, Zalaegerszeg, Miskolc és Esztergom után újabb településeket töltöttünk fel az általunk fejlesztett felületre. A Napenergia Térkép megtekintése, használata díjmentes, az egyes települések további megjelenéséről értesítést kérhetnek az oldalon feliratkozók.

Az együttműködő felek az online térkép létrehozásával hozzájárulnak a megújuló energiaforrásokat hasznosító berendezések szélesebb körű elterjedéséhez, valamint tájékoztatást nyújtanak a beruházás előtt álló magánszemélyeknek, vállalkozásoknak. Az érdeklődők megtekinthetik az épületek besugárzási értékeit, illetve azt, hogy az adott tetőfelületen telepítendő napelemes rendszerekkel hozzávetőlegesen mekkora összeget tud megtakarítani a beruházó (teljes napenergia potenciál kihasználtság esetén érvényes értékek). Így több információval felvértezve vághatnak bele a napelemes rendszerek beszerzésébe. Az oldalon feltüntetett adatok tájékoztató jellegűek, a specifikus településrendezési, építési szabályzatok rendelkezéseire, valamint az energiaszolgáltatói előírásokra nem terjednek ki.

Hírdetés

Fontos kiemelni továbbá, hogy az egy épületre vonatkozó, ideálisan elhelyezhető napelempanelek számának pontos megtervezését nem helyettesíti az oldal, igény esetén egyéb online szolgáltatásaival a Solar ViewPoint Kft. ebben is tudja segíteni az érdeklődőket.

Share 0 Tweet 0 Share


Forrás:alternativenergia.hu
Tovább a cikkre »