Naná – MSZP: nemzeti összefogást sürgetnek az ellenzéki polgármesterek

Nemzeti összefogást sürgetnek a koronavírus-járvány kezelésében az ellenzéki polgármesterek, akik egyúttal arra is kérik a kormányt, hogy ne utasítsa vissza segítségnyújtási szándékukat – mondta az MSZP társelnöke szombaton, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

Kunhalmi Ágnes kiemelte, a sikeres járványkezelés egyik feltétele a minél magasabb átoltottság, a vakcinák között pedig nincs jobb- vagy baloldali, minden elérhető oltás jobb, mint a megbetegedés.

Hangsúlyozta, a Fidesz teríteni szeretné a járvány halálozása miatti felelősséget, pedig kizárólag a mindenkori miniszterelnöknek vannak olyan megbízható információi, amelyekkel el lehet dönteni, milyen intézkedésekre van szükség a védekezésben.

Hírdetés

A szocialisták társelnöke szerint Magyarország az átoltottság szempontjából ugyan második helyen áll az unióban, ez önmagában mégsem jelent sikeres járványkezelést, mert eközben a halálozási adatokban az elsők között szerepel.

Kunhalmi Ágnes szerint ennek hátterében az áll, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem készítette fel az egészségügyi rendszert és a lakosságot sem a járvány második és harmadik hullámára, emellett az ellenzéki vezetésű településeken nem engedi oltópontok felállítását, nehogy kiderüljön: az ellenzéki vezetésű önkormányzatok jobban elvégzik a feladatot, „mint a vízfejű kormány”.

Az MSZP társelnöke méltatlannak és hazugnak nevezte azt a támadást, amelyet a fővárosi kormányhivatal vezetője indított az ellenzéki kerületi polgármesterekkel szemben. Kunhalmi Ágnes kiemelte, az ellenzéki polgármesterek mindent megtesznek, hogy segítsék a járvány elleni védekezést, ezért azt kérik a kormánytól, hogy fejezze be a politikai támadásokat, és forduljanak bizalommal feléjük.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »