Nagyszombat megyében a rendelők meghosszabbították a rendelési idejüket

Nagyszombat megyében a rendelők meghosszabbították a rendelési idejüket

A Nagyszombat megyei körzeti orvosok és szakorvosok délután 16 óráig meghosszabbították a rendelési idejüket. Az intézkedés célja, hogy csökkentsék a kórházak sürgősségi betegfelvételére érkező páciensek számát, és ezáltal tehermentesítsék a kórházi orvosokat – tájékoztatott Lucia Šmidovičová, a Nagyszombat Megyei Önkormányzat egészségügyi osztályának igazgatója csütörtökön.

A megye mind a hét járásban szerződést kötött az ambuláns orvosokkal a rendelési idő meghosszabbításáról.

A betegek, akik konzultálni akarnak, vagy gyógyszerre van szükségük, a kórházakon kívül rendelő szakorvosokhoz fordulhatnak a standard rendelési időben. Ezen túl, 16 óráig csak a sürgős eseteket látják el.

Hírdetés

Az első kivizsgálás előtt álló, vagy a tervezett ellenőrző vizsgálatra berendelt pácienseknek azt ajánlják, hogy először telefonon egyeztessenek a szakorvossal. Stabilizált állapot esetén a tervezett ellenőrzések egy részét pár héttel elhalaszthatják.

A gyógyszereket az orvosok elektronikusan írják fel. Az ellenőrző vizsgálatokat igyekeznek úgy időzíteni, hogy minimalizálják a páciensek egymással való érintkezését. A halaszthatatlan egészségügyi ellátást maradéktalanul biztosítják. Šmidovičová elmondása szerint a rendelők között védőfelszereléseket és antigénalapú teszteket osztanak szét.

2021. január 7-től a galántai kórházban fogadják a Nagyszombat és Nyitra megyéből érkező koronavírus-fertőzötteket. A sürgősségi betegfelvétel továbbra is rendelkezésre áll minden páciens számára. A kórházban sürgős esetekben a szüléseket is levezetik.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »