Nagy remények: Boris Kollár pártja önállóan indulna a következő választásokon

Nagy remények: Boris Kollár pártja önállóan indulna a következő választásokon

Boris Kollár pártja, a Sme rodina valószínűleg nem olvad össze vagy lép szövetségre egyetlen másik párttal sem. Kollár azt állítja, önállóan akar indulni a következő, rendes választási ciklus esetén 2027-ben esedékes parlamenti választáson.

Kollár elárulta, hogy a párton belül „megtisztulás” van folyamatban, ami a gyakorlatban a tagság egy részének távozását szokta jelenteni. Az egykori házelnök szerint szeptembertől a párt újra teljes gőzerővel a nagypolitikára fog fókuszálni.

Hírdetés

A Sme rodina rendkívül kétarcú és háborúpárti politikával a második legerősebb koalíciós pártból küldte magát 3 százalék alá a 2023-as előrehozott választásokon, amelyen csak 2,21 százalékot ért el. A 2020-as választáson ugyanakkor még 8,24 százalékkal jutott be a törvényhozásba és a kormányban a második legerősebb koalíciós partner volt az OĽANO (ma Slovensko) után.

Az elbukott választások után a párt második embere, Milan Krajniak volt munkaügyi miniszter távozott a pártból. Helyét Petra Krištúfková vette át. Krajniak volt a Sme rodina konzervatív hangja.

Körkép.sk, TASR


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »