Nagy küzdelem, igazságtalan döntés – de a dunaszerdahelyi karate klub nem adja fel!

Nagy küzdelem, igazságtalan döntés – de a dunaszerdahelyi karate klub nem adja fel!

A hétvégén a Nagysurányban megrendezett Szlovák Kupa I. fordulóján Motobu Kai White Raven, a dunaszerdahelyi járás egyetlen karate egyesülete, amely éremesélyekkel állt a rajtvonalhoz, méltón képviselte a régiót. A kupán 56 klub 382 versenyzője állt szőnyegre összesen 443 nevezéssel.

Horváth Zalán és Bódis Attila mindketten kemény küzdelmekben bizonyították felkészültségüket és kitartásukat, de sajnos az eredményeket nem csak az ő teljesítményük befolyásolta.

Zalán a 12-13 évesek 55 kg-os súlycsoportjában lépett tatamira, ahol egy besztercebányai ellenféllel nézett szembe. Bár Zalán bírói döntéssel alulmaradt az első fordulóban, ellenfele egészen a döntőig menetelt, így Zalán a vigaszágon folytathatta a küzdelmet. Lendületes harci szellemmel megnyerte a következő mérkőzését, és bronzéremért küzdhetett volna – ha nem történik egy igazságtalan döntés.

A bronzcsatában egy mindössze 13 másodperces küzdelem után Zalán egy szabályos és ellenőrzött köríves rúgással találta mellkason ellenfelét. Azonban az ellenfél a földre esett, majd az orvos beavatkozása után nem folytathatta a mérkőzést. Az eredmény? Zalánt hansokuval büntették, és ellenfele kapta meg a bronzérmet, annak ellenére, hogy a szabályos technikát alkalmazta. Sajnos, a versenyszabályok jelenlegi értelmezése lehetőséget ad ilyen igazságtalan helyzetekre, ahol a vesztes lesz a győztes. Bár a szabályokat tiszteletben tartjuk, a döntés számos kérdést felvet a sportkarate filozófiájával kapcsolatban.

Hírdetés

Zalán végül az 5. helyen zárta a versenyt, Bódis Attila pedig kumitéban a 9., katában a 7. helyezést érte el.

A Motobu Kai White Raven csapata számára a hétvége nem csak az érem hiányáról szólt, hanem a küzdésről, kitartásról és a tanulásról.

„ A mai nap tapasztalatai tovább erősítenek bennünket, hiszen most már teljes erőbedobással készülünk a következő nagy megmérettetésünkre: a Budapest Openre, Közép-Európa legnagyobb nemzetközi karate versenyére. Ez egy Grand Slam jellegű esemény, amelyre rendkívül magas szintű, világszínvonalú versenyzők érkeznek” – mondta Horváth Gábor, a Motobu Kai White Raven alelnöke.

Hozzátette: csapatunk készen áll a kihívásokra, és biztosak vagyunk benne, hogy még erősebben térünk vissza! Köszönjük mindenkinek, aki szorított értünk a hétvégén, és drukkoljatok nekünk a Budapest Openen is!

(Motobu Kai White Raven/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »