Nagy hatótávolságú rakétákat küld Ukrajnába az Egyesült Királyság

Nagy hatótávolságú rakétákat küld Ukrajnába az Egyesült Királyság

Nagy hatótávolságú rakétákat küld Ukrajnába az Egyesült Királyság, azt egyelőre nem közölték, hogy pontosan hány M270-es rakétarendszerről van szó.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy kiterjesztik célpontjaikat, ha a Nyugat nagy hatótávolságú fegyvereket küld Ukrajnába. Az Egyesült Államok nem sokkal a britek előtt jelentette be, hogy rakétarendszert bocsát az ukránok rendelkezésére, hogy így segítse a védekezést.

Kijevben a vasútinfrastruktúra szenvedte el a a legnagyobb károkat az orosz rakéták vasárnap hajnali becsapódásakor. A Kreml állítása szerint egy Európából szállított tankokkal teli terület volt a célpont. Több hónap szünet után ez volt az első légicsapás főváros ellen.

Hírdetés

Az ukrán elnök közben a délekeleten fekvő Zaporizzsjába látogatott, ahol belső menekültekkel találkozott.

A brit kormány jogászokból és rendőrökből álló szakértői csoportot is felajánlott az Ukrajnában elkövetett állítólagos orosz háborús bűnöket vizsgáló főügyész munkájának segítségére. A Nemzetközi Büntetőbíróság már megkezdte a vizsgálatot olyan magas rangú orosz tisztviselők ellen, akiket háborús bűnökért, emberiesség elleni bűncselekményekért vagy népirtásért tartanak felelősnek.

Euronews


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »