Naď: Matovič képes meglepetést okozni, de nem valószínű, hogy lemond

Naď: Matovič képes meglepetést okozni, de nem valószínű, hogy lemond

Jaroslav Naď védelmi minisztert szerdán arról kérdezte a sajtó, hogy szerinte előfordulhat-e, hogy Igor Matovič OĽANO-s pártelnök és pénzügyminiszter az utolsó pillanatban hajlandó teljesíteni az SaS követelését, és lemond posztjáról, távozva a kormányból.

“Szerintem ez nagyon valószínűtlen. Igor Matovič képes meglepetést okozni, de még engem is meglepne, ha ezt megtenné. Nem hiszem, hogy ez bekövetkezik. (…)   Azért, mert látom, hogyan zajlanak a tárgyalások,  látom, hogy egyértelműen támogatja őt a frakció és az elnökség, és nem tartom elképzelhetően, hogy azután, hogy az SaS ultimátumára másodszor is lemondjon a pozíciójáról, csak azért, mert egy olyan volt koalíciós partner kéri, amely úgyis keresne akkor egy másik indokot, hogy távozhasson a kormányból“

Hírdetés

fogalmazott Naď.

Az SaS utlimátuma augusztus végén lejár, az SaS pedig nem hajlandó kompromisszumra, így mára már szinte mindenki arra készül, hogy a liberális miniszterek benyújtják lemondásukat. Naď elárulta, hogy már zajlanak az egyeztetések a miniszter posztok újraelosztásáról, hogy fennakadás nélküli legyenek a személycserék.

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »