Naď: A szlovák radarok is észlelték a Kárpátalját ért támadást

Naď: A szlovák radarok is észlelték a Kárpátalját ért támadást

A Kárpátalját ért orosz támadást a szlovákiai radarok is rögzítették, a légvédelem minden rendszere és eleme készenlétben áll – jelentette ki Jaroslav Naď (OĽaNO) védelmi miniszter azzal, hogy a tárca mindent elkövet az ország biztonságának megőrzése érdekében. Martin Klus (SaS) külügyi államtitkár nincsenek információi arról, hogy a támadás veszélyeztette volna Szlovákia lakosságát, egyúttal figyelmeztette az ukrán állampolgárokat, ne járjanak „fel-le” az ukrán-szlovák határon.

Naď aggodalmát fejezte ki a Kárpátalját ért támadás miatt, amely az ország határától mintegy 100 kilométerre történt. Figyelmeztette Vlagyimir Putyin orosz elnököt, amennyiben a támadások átlépik a szlovák határt, a NATO is kénytelen lesz megvédeni magát.

Hírdetés

Naď szerint a támadás célja a vasúti útvonal felszámolása volt, ez azonban nem sikerült. „Többször elmondtam már, hogy a hírszerzés információi szerint Putyin minden tőle telhetőt megtesz, hogy »nácítlanítsa« a határunkhoz közeli pályaudvarokat és repülőtereket is” – mondta.

A hírt frissítjük!


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »