Mutatjuk, mikor és hol tesztelhet a második körben Dunaszerdahelyen

Mutatjuk, mikor és hol tesztelhet a második körben Dunaszerdahelyen

Az önkormányzatok szerint logikátlan, hogy már a hétvégén megismétlik a tesztelést.

A Dunaszerdahelyi járás minden városában és a kisebb településeken is (valahol csupán egynapos lesz a szűrés) újra el kell végezni a lakosság tesztelését.

A mintavételi pontok nem térnek el az eddigiektől, de mindegyik alapiskolán két mintavételi pont üzemel majd. A helyszínekre a kötelező fertőtlenítés és az ebédszünet (12:00–13:00) alatt nem engedik be az embereket.

Hírdetés

Jilemnický utcai Alapiskola tornaterme – hétvégén 2 mintavételi pont,  Kodály Zoltán Alapiskola tornaterme – hétvégén 2 mintavételi pont,  Smetana ligeti Alapiskola tornaterme – hétvégén 2 mintavételi pont,  Szabó Gyula Alapiskola tornaterme – hétvégén 2 mintavételi pont,  Vámbéry Ármin Alapiskola tornaterme – hétvégén 2 mintavételi pont Sikabonyi Közösségi Ház.

A város weboldalán lehet majd időpontra és helyszínre jelentkezni, pénteken, január 29-én 0:01-től. Akinek nincs lehetősége elektronikus úton regisztrálni, hívhatja az önkormányzat által megadott telefonszámot: 0908/776 281.

Hájos Zoltán polgármester és a környező települések első emberei szerint pár nappal a tesztelés előtt nem lehetnek biztosak abban, hogy be tudják biztosítani a megfelelő számú egészségügyi dolgozót, és képesek lesznek megszervezni a hétvégi szűrés folyamatát.

Egy hétvégét pihenhettek volna az önkéntesek is és az egészségügyi szféra dolgozói, s nyugodtan előkészíthettünk volna mindent, február 6-ig. Nincs ebben semmi észszerűség” – adott hangot véleményének Hájos Zoltán.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »