Musicallal zárja az évadot a Thália Színház

Musicallal zárja az évadot a Thália Színház

A Jimmy Roberts–Joe DiPietro szerzőpáros Ájlavjú című kamaramusicaljét tűzi műsorra aktuális évadja utolsó előadásaként a kassai Thália Színház. Az élőzenés musical bemutatója május 25-én, csütörtökön lesz.

A darab négy színésze, Dégner Lilla, Varga Lívia, Madarász Máté és Rubóczki Márkó húsz jelenetben közel 60 szereplőt formál meg. Az olasz opera-komédia parafrázisában összesen 23 zeneszám csendül fel a legkülönbözőbb műfajokban, mint a country, soul, blues, RnB, tangó vagy a rock’n’roll. A darab külön vonzereje az élőzene, Marek Horňák zongorán, Fazekas Bence hegedűn kíséri a színészeket.

A férfi-nő kapcsolatát boncolgató, olykor humoros, olykor keserű darab eredeti címe „Imádlak, tökéletes vagy, csak változz meg”.

A darab Kassán a „jókedvű musical-revü” megnevezést kapta, a színház megfogalmazása szerint azért, mert jó hangulatú,

Hírdetés

mert vidáman eljátszadozik a téma és a zsáner összes kötelező elemével, időnként szemérmetlenül parodizál, máskor nosztalgikus hangulatot teremt, emellett önfeledt játékot nyújt és végig szórakoztató.

Az észvesztő tempót diktáló darabban húsz jelenetben ismerkedünk meg különböző emberekkel, akik semmi mást nem akarnak, csak összejönni valakivel, és a sikert vagy a kudarcot valamilyen módon túl szeretnék élni. Mindannyian boldogok akarnak lenni, de senki sem veszélyezteti jobban a saját boldogságukat, mint ők maguk.

Hol nevetséges, hol siralmas, hol megható, hol bosszantó, hol szellemes, hol groteszk helyzeteket látunk.

Ez a musical tulajdonképpen egyfajta könnyed párkapcsolati enciklopédiának tekinthető, a legkülönfélébb randevúfajták számbavétele után, az egymás mellett élés variációit is bemutatja, a társkeresés abszurditása mellett a szerelem legkülönbözőbb fajtáival szembesülhetünk.

A rendező Czajlik József, a színház igazgatója, aki most először nyúlt a musical műfajához. „Megértettem, milyen gazdag ez a musical, milyen magasságokba emeli már önmagában a kitűnően megírt zenéje” – mondta.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »