Munkálatok Kézdivásárhelyen

Munkálatok Kézdivásárhelyen

Felújítás alatt áll a Márton Áron utca, dolgoznak az Ady Endre utcában, aszfaltozás következik. A napokban ugyanakkor megkezdik a közvilágítási hálózat bővítését, illetve korszerűsítését is.

Tegnap a Vigadó Művelődési Ház előtt dolgozott az önkormányzat munkacsoportja, amely korábban a városháza szomszédságában újította fel az út baloldalán lévő térkőburkolatot. Korábban a református templom előtt végeztek el hasonló beavatkozást – tájékoztatott Szilveszter Szabolcs alpolgármester, aki szerint muszáj volt ezt a befektetést eszközölniük, mivel rossz állapotba került a járdaszakasz. „Tudjuk, hogy az egész főtéri és környékbeli úthálózat is rossz állapotban van, de amíg zajlanak az udvarterekben a közművesítési munkálatok, addig ablakon kidobott pénz lenne azok felújításával foglalkozni” – magyarázta.

Az önkormányzat emberei ezen kívül az Új és Fecske utca találkozásánál lévő volt kazánház tetejét javítják, ebben az épületben raktárhelyiség lesz, ide került ugyanis jelentős része annak a leltári készletnek, amelyet a most felújítás alatt lévő kaszárnyából költöztettek át.

Hírdetés

Emellett a szintén felújítás alatt lévő nyujtódi Jakabos Ödön-iskola kertjében építik vissza a játszóteret, az oktatási intézménynél parkolókat is kialakítottak. Kézdivásárhelyen a közvilágítást bővítik a Haladás és Budai Nagy Antal utcában. Pár nap múlva ez a munkálat kiterjed az egész város területére: az önkormányzatnak aláírt szerződése van a közvilágítás részleges felújítására, egy cég 60 lámpatest cseréjét végzi el, a világítóelemeket LED-es technológiájúra cserélik, ami jelentős költségspórlást fog eredményezni, főleg a mai energiaárak tükrében – mondotta az alpolgármester.

Továbbá a Kanta és a Budai Nagy Antal utca kereszteződésében kezdődött meg az előbbi utca víz- és csatornahálózati főgerincének rehabilitációja, ezt az Anghel Saligny-programból finanszírozzák.

Szilveszter Szabolcs azt is elmondta: a lakosság részéről rengeteg fakivágásra kaptak kérést, van engedélyük is, viszont a nagyobb fákat bélyegezni kell. „Ezt a tevékenységet csak szakcég végezheti el, az eddig megkeresett vállalkozások mind visszamondták a vágást, mert számukra egyszerűen nem jövedelmező néhány fa kitermelése” – részletezte az alpolgármester.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »