Mozgósítják a rendõröket, csendõröket az ünnepekre. 44 tonna pirotechnikai eszközt már elkoboztak

Mozgósítják a rendõröket, csendõröket az ünnepekre. 44 tonna pirotechnikai eszközt már elkoboztak

Lucian Bode belügyminiszter a belügyi struktúrák mozgósítását és felelősségteljes felkészülését kérte csütörtökön a téli ünnepek idejére.

A belügyminiszter Nicolae Ciucă kormányfővel közösen vett részt a prefektusokkal és a központi adminisztráció képviselőivel tartott videokonferencián.

Bode a rendfenntartó erők aktív és látható jelenlétét kérte a karácsonyi és szilveszteri köztéri ünnepségek helyszínein, ugyanakkor a közúti forgalom gördülékenységének biztosítása érdekében a közúti rendőrség fokozott jelenlétét, az úttakarítás folytonosságának biztosítását kérte alárendeltjeitől.

Hírdetés

A belügyminiszter figyelmeztette ugyanakkor a tanácskozás résztvevőit, hogy gondot kell fordítani a zsúfoltság megelőzésére a közterületeken, mivel ‘az állampolgárok szokása, hogy a téli ünnepek alatt, és különösen szilveszter éjszakáján nagy csoportokban mulatnak’.

‘A szabad véleménynyilvánítással kapcsolatos nyilvános rendezvényeken biztosítani kell, hogy ezek békés és civilizált módon, a hatályos törvényi keretek között történjenek’ – tette hozzá Lucian Bode.

A tárcavezető a pirotechnikai eszközök forgalmazásának fokozott ellenőrzésére szólította fel a hatóságokat, és arról is beszámolt, hogy eddig már 44 tonna ilyen eszközt elkoboztak a hatályos törvények áthágása miatt.(agerpres)

Fotó: Lucian Bode/Facebook


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »