Mozgalmas május az M Studióban

Mozgalmas május az M Studióban

A sepsiszentgyörgyi M Studio Mozgásszínház társulata az idei év legmozgalmasabb időszakát éli át: Debrecenbe, Veszprémbe, Budapestre, Jászvásárra és a bulgáriai Plovdivba is ellátogatnak május folyamán.

A hónap elején, 3-án és 4-én a Fehér Ferenc koreográfiájában készült LIFT produkciót, 5-én és 6-án pedig a Fren_Ák koreográfiájában készült [email protected] című előadást játszotta a társulat Debrecenben, a Csokonai Színház színpadán. A debreceni vendégjátékok egy Románia és Magyarország közötti együttműködési, határokon átívelő kulturális projekt részeként valósultak meg. Márton Imola, az M Studio művészeti vezetője kijelentette: rendkívüli öröm, egyben lehetőség is a társulat számára egy új nemzetközi projekt részese lenni, amely határokon átnyúló kulturális együttműködést és fejlődést céloz meg.

Hírdetés

Egy másik nemzetközi eseményre, a tizedik alkalommal szervezett Színházi Olimpiára is meghívást kapott a társulat, amely április 1. és július 1. között zajlik Magyarországon. A veszprémi Pannon Várszínház meghívására a LIFT, a budapesti Nemzeti Táncszínház vendégeként pedig a [email protected] produkciót játssza az M Studio a színházi világtalálkozón, amelyen 35 ország 200 társulata várja a közönséget, közel 70 helyszínen. A LIFT vendégjátékát ma tartják a veszprémi Hangvilla Multifunkcionális Közösségi Térben, a [email protected] pedig május 17-én lesz látható Budapesten, a Nemzeti Táncszínházban.

A jubileumi ünnepségen fellép a magyar kortárs tánc kiemelkedő együttese, a Bozsik Yvette Társulat, a ma élő egyik legnagyobb butoh táncos, Tadashi Endo, az Aterballetto együttes, mely az olasz táncélet egyik meghatározó gócpontja, valamint az izraeli táncművészet nagykövetei, a Vertigo Dance Company is.

Május második felében további két fontos fesztiválon vesz részt a társulat. Május 24-én a Jászvásáron megrendezésre kerülő HazarDance Nemzetközi Táncfesztiválon mutatják be a [email protected] előadást, május 31-én pedig Plovdivban (Bulgária), a The Black Box Nemzetközi Táncfesztiválon lépnek színpadra a Fehér Ferenc koreográfiájában készült Pappa mia című produkcióval. A plovdivi fesztiválon visszatérő vendég az M Studio, 2019-ben Fehér Ferenc LIFT című darabjával vettek részt a rendezvényen. (nbs)


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »