Mózes Szabolcs a Magyar Szövetség nevében is elnézést kér Forró miatt

Mózes Szabolcs a Magyar Szövetség nevében is elnézést kér Forró miatt

Mózes Szabolcs a Magyar Szövetség nevében is elnézést kér Forró miatt Mészáros Richárd2024. 03. 27., sze – 18:53

„Így nem lehet hazardírozni egy párt jövőjével, sem a magyar emberek becsületével” – írta Mózes Szabolcs abban a bejegyzésben, amelyben Forró Krisztiánra a Magyar Szövetség távozó elnökére hivatkozik.

„Megdöbbenéssel értesültem arról, hogy a Magyar Szövetség távozó elnöke nem tartotta be a párt elnökségének hétvégi döntéseit” – írja Mózes Szabolcs a Facebookon közzétett bejegyzésében utalva Forró Krisztián Peter Pellegrini közösen tartott szerdai sajtótájékoztatójára, amelyben a Hlas elnökének támogatására szólított fel az elnökválasztás második fordulójában.

Hírdetés

„Nem csak az egyezség, hanem az elementáris logika és a politikai kultúra is úgy kívánja, hogy ha van rá fogadókészség, mind a két továbbjutó elnökjelölttel tárgyaljon a párt. Majd miután ez megtörtént, a párt elnöksége hozzon döntést a kérdésben. Egyik feltétel sem teljesült” – áll Mózes Szabolcs bejegyzésében. Amint arról korábban beszámoltunk, Forró lemondta találkozóját Ivan Korčokkal arra hivatkozva, hogy az tárgytalanná vált. Korčok úgy nyilatkozott, sajnálatosnak tartja, hogy esélyt sem kapott elmondani elnöki elképzeléseit.

„Megdöbbentő, hogy az elnökség tagjainak – és a magyar embereknek – Ivan Korčok FB-oldaláról kell tudomást szerezniük arról, hogy vele már nem lesz tárgyalás, és Peter Pellegrini FB-oldalának élő közvetítéséből tudhatják meg, a párt első fordulós jelöltje – és bizonyos értelmezések szerint a párt maga is – kit támogat a második fordulóban” – folytatja.

„Így nem lehet hazardírozni egy párt jövőjével, sem a magyar emberek becsületével. A Magyar Szövetség nevében is elnézést kérek minden jóérzésű magyar embertől!” – zárja a bejegyzést Mózes.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »