Moszkva már Romániát is fenyegeti – de további, Ukrajnával szomszédos országoknak is üzent

Moszkva már Romániát is fenyegeti – de további, Ukrajnával szomszédos országoknak is üzent

Az orosz védelmi minisztérium vasárnap figyelmeztette Romániát és „más, Ukrajnával szomszédos országokat”, hogy fegyveres konfliktus részeseinek tekinti őket, ha megengedik, hogy ukrán harci repülőgépek szálljanak fel területükről az orosz hadsereg elleni támadásra.

Igor Konasenkov az orosz védelmi minisztérium szóvivője vasárnap azt mondta, hogy megbízható információik vannak ukrán harci repülőgépekről, amelyek korábban Romániába és más, Ukrajnával szomszédos országokba repültek. A szóvivő Oroszország nevében figyelmeztetett, hogy: „ezen országok repülőtér-hálózatának felhasználása az ukrán katonai repülőgépek leszállására, majd az orosz fegyveres erők elleni bevetésre, ezen államok fegyveres konfliktusban való részvételének tekinthető”. Konasenkov a tájékoztatón azt is állította, hogy az orosz erők „gyakorlatilag az összes” ukrán harci repülőgépet kiiktatták a támadásaik során.

Hírdetés

A Sky News televízió megjegyezte, ez a fenyegetés egyidejűleg érkezett azzal az információval, hogy Lengyelország katonai gépeket szállíthat Ukrajnának.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »