Moszkva: Lavrov és Kuleba találkozik csütörtökön Antalyában

Moszkva: Lavrov és Kuleba találkozik csütörtökön Antalyában

A tervek szerint találkozik majd egymással Szergej Lavrov orosz és Dmitro Kuleba ukrán külügyminiszter a törökországi Antalyában – jelentette ki Marija Zaharova orosz külügyi szóvivő hétfőn Moszkvában.

 Zaharova elmondta, hogy a találkozóról Vlagyimir Putyin orosz és Recep Tayyip Erdogan török elnök vasárnapi telefonos megbeszélése során született megállapodás.
Lavrov és Kuleba különtalálkozójára egy antalyai diplomáciai fórum biztosít lehetőséget csütörtökön.

Mihajlo Podoljak, az ukrán elnök tanácsadója is hétfőn bejelentette, hogy 15.00 órakor kezdődik az Ukrajna és Oroszország közötti béketárgyalások harmadik fordulója – közölte a TASR az AP és a Reuters információi alapján.

Hírdetés

„Tárgyalások az Orosz Föderációval. Harmadik forduló. Kijevi idő szerint 16.00 órakor kezdődik. A delegáció változatlan” – írta Podoljak a Twitter közösségi hálózaton. Az üzenethez csatolt egy fényképet egy katonai helikopter előtt, amely egy meg nem határozott helyen, egy mezőn állt.

Negotiations with the Russian Federation. Third round. Beginning at 16.00 Kyiv time. Delegation unchanged… pic.twitter.com/ycfT9LT0tc

— Михайло Подоляк (@Podolyak_M) March 7, 2022

(mti, tasr)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »