Moszkva felkészült a legrosszabb forgatókönyvekre az USA-val való viszonyában

Moszkva felkészült a legrosszabb forgatókönyvekre az USA-val való viszonyában

Oroszország felkészült a legrosszabb forgatókönyvekre az Egyesült Államokkal fennálló viszonyában

– jelentette ki Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

Peszkov szerint Moszkvát erre Washington politikájának “agresszivitása” és “kiszámíthatatlansága” kényszerítette rá. A szóvivő azokra az értesülésekre reagált, amelyek szerint újabb amerikai szankciók vannak előkészületben Oroszország ellen.

A Nur-Szultanban tárgyaló Szergej Lavrov orosz külügyminiszter azt mondta, hogy Oroszország válaszolni fog újabb amerikai büntetőintézkedések bevezetése esetén, és reagálni fog az Egyesült Államok minden barátságtalan lépésére.

Kijevvel sem túl rózsás a viszony

Hírdetés

Ukrajna végének kezdete lesz, ha hadműveleteket kezd a Donyec-medencében

– ezt már Dmitrij Kozak, az orosz elnöki apparátusnak a posztszovjet térségben folytatott politikáért felelős megbízottja jelentette ki csütörtökön.

Kozak arra figyelmeztetett, hogy Oroszország a konfliktus méretének függvényében kénytelen lesz állampolgárai védelmére kelni a Donyec-medencében.

A tisztségviselő úgy vélekedett, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt az Egyesült Államok készteti a konfliktus elmélyítésére. Meglátása szerint Zelenszkij jelenlegi Donyec-medencei látogatása a helyzetet aligha fogja kiélezni, de, mint mondta, Kijev “a tűzzel játszik”.

Azt is mondta, hogy a konfliktust egy éven belül rendezni lehetne, ha az összes fél teljesítené vállalt kötelezettségeit.

(MTI összeállítás)


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »