Momentum-LMP-szócsata alakult ki Vitézy Dávid lehetséges főpolgármesteri indulása körül

Momentum-LMP-szócsata alakult ki Vitézy Dávid lehetséges főpolgármesteri indulása körül

A Momentum ellenzi a korábbi BKK-vezér indulását, az LMP – amely tárgyalásban van az ügyben Vitézy Dáviddal – Facebookon kívüli kérdésnek tartja ezt, szemben a Momentum elnöklésének kérdésével.

Tompos Márton, a Momentum politikusa kedden az ATV-nek nyilatkozva azt mondta, „a főpolgármesteri pozíció megvan” az ellenzéknek, ezért Vitézy Dávidnak nem kellene elindulnia a posztért. Úgy fogalmazott: Vitézy „remek szakember”, de mivel „van egy egységes, jól teljesítő főpolgármesterünk”, Vitézy számára lesz hely a főpolgármesteri hivatalban, találnak neki olyan munkát, ami a közlekedéshez vagy az általa kedvelt területhez kapcsolódik.

A Vitézy Dávid jelölésével kapcsolatban tárgyalásokat folytató LMP társelnöke, Ungár Péter az atv.hu-nak reagált az elhangzottakra, azt mondta, Budapest vezetéséről nem Facebook-posztban kel dönteni, „mint ahogyan Donáth Anna dönt a Momentum elnökségéről”.

Hírdetés

„A magyar politikai kultúra demokratikus megújítására szerződött politikust tájékoztatnánk, hogy a főpolgármesteri pozíció nincs meg, arról a budapestiek fognak dönteni egy választáson. Hogy a főváros vezetésében ki milyen fontos pozíciót tölt be, azt a fővárosi közgyűlés dönti el, akiket szintén a budapestiek választanak” – jelentette ki Ungár Péter.

Az LMP jelöltállításával kapcsolatos tanácsait pedig „köszöni”.

Ungár Péter még arra is utalást tett, hogy a Momentum még arról sem foglalt nyilvánosan állást, hogy előválasztást, illetve önálló listát támogat-e a nyár eleji választásokon.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »