Módosítható a nyugdíj kifizetési módja

Módosítható a nyugdíj kifizetési módja

A nyugdíj intézésekor a Szociális Biztosítóban leadott kérvényben fel kell tüntetni, az idős személy mit szeretne, hogyan folyósítsák az összeget.

A nyugdíjat küldhetik postai úton készpénzben, banki átutalással a nyugdíjas saját vagy a házastársa folyószámlájára, illetve, ha valakit szociális intézményben vagy nyugdíjasotthonban helyeztek el, akkor oda is küldhetik a pénzt.

Harmadik személy

A szeniorok gyakran fordulnak a Szociális Biztosítóhoz azzal a kérdéssel, hogy a saját vagy a házastársuk számláján kívül más személy számlaszámát is megadhatják-e, oda érkezhet-e a járandóságuk. „Leggyakrabban a gyerekeik vagy az élettársuk, esetleg az ápolójuk, gondozójuk kontójára szeretnék átirányítani a nyugdíjukat. Erre azonban nincs lehetőség. A nyugdíjat csakis olyan folyószámlára lehet folyósítani, amely tulajdonosa az adott nyugdíjas. Egyedül a házastárs kontója jöhet még szóba, ha a férj vagy a feleség ezzel egyetért” – hívta fel a figyelmet a biztosító.

Eseti gondnok

Kivételesen csak akkor jöhet szóba egy harmadik személy, ha ágyhoz kötött nyugdíjasról van szó, aki nem hajlandó bankszámlát nyitni, viszont egészségügyi okokból képtelen személyesen átvenni a nyugdíjat. Ilyenkor az SP eseti gondnokot jelölhet ki. Ez bárki lehet, akit a nyugdíjas megbíz. Az eseti gondnok elintézéséhez szükség van az érintettek írásos beleegyezésére, valamint a kezelőorvos igazolására a szenior egészségi állapotáról.

Hírdetés

Lehet változtatni

Ha később a nyugdíjas meggondolja magát, és szeretne módosítani a nyugdíj kifizetési módján, van rá lehetőség. Az SP honlapjáról letölthető az ehhez szükséges formanyomtatvány, vagy beszerezhető bármelyik kirendeltségen, de lehet írni saját szavakkal megfogalmazott kérvényt is, melyben meg kell adni a legfontosabb adatokat: személyi születési számot, teljes nevet, a lakhely címét, az IBAN formájú bankszámlaszámot. Mellékelni kell egy igazolást is, hogy a megadott számlának a kérelmező a tulajdonosa. Legkésőbb a kérvény benyújtásától számított 3 hónapon belül már az új, megváltozott módon folyósítják a nyugdíjat.

Számla helyett készpénz

Ha valaki folyószámláról szeretne ismét a postai kézbesítésre visszatérni, esetleg számlaszámot, bankot vált, akkor az erre vonatkozó kérvény benyújtása után tanácsos a régi számlát még egy ideig megtartani, nehogy valaki véletlenül akár csak egy hónapig is pénz nélkül maradjon. „Jobb várni addig, amíg a biztosító írásban tájékoztat a kért változás végrehajtásáról. Ellenkező esetben előfordulhat, hogy megszakad a nyugdíj folyósítása” – mutatott rá a biztosító. A régi számlát csak azután szüntessük meg, miután az új kontóra megérkezett az első összeg, illetve a postán első ízben átvettük a készpénzt. Ha mégis megszakadna a nyugdíj folyósítása, a járadék nem vész el, utólag postázzák.

Melyik bank ajánlata vonzóbb?

Kovács István 5 éve nyugdíjas. A járandóságát készpénzben szokta átvenni a postán, csak a koronavírusjárvány miatt korlátozta a személyes kapcsolatokat. Felhatalmazást írt, hogy a pénzt a fia vehesse át helyette, és most úgy döntött, folyószámlát nyit, és elintézi, hogy a nyugdíját oda utalják át. A bankban van 100 euró megtakarítása, havonta 300 euró nyugdíjat kap. Összeállított egy listát arról, havonta milyen tranzakciókra lehet szüksége: létrehoz 3 állandó átutalási megbízást, a saját bankja automatájából kétszer felvesz pénzt, négyszer fog fizetni kártyával maximum 100 euró értékben, és havonta egyszer átutal pénzt az interneten keresztül. Három bank tett ajánlatot szeniorkontó létesítésére.

a


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »