Mit tegyünk hűtőbe, és mit ne?

Mit tegyünk hűtőbe, és mit ne?

Hova rakjuk a paradicsomot, hogy jobb maradjon az íze? Mikor nem fog felpuhulni a müzli? És vajon meddig maradhat a fagyasztóban a kenyér?

Amíg barnulni nem kezd, tarthatjuk a konyhapulton. Ha pár napnál hosszabb ideig szeretnénk megtartani eredeti állapotában, hámozzuk meg, mártsuk citromos vízbe, és fagyasszuk le. Nagyjából egy hónapig megőrizhetjük így az állagát – írja a Házipatika.com.

Pulton elöl hagyva hamarabb romlik meg, viszont jobb lesz az íze, mintha hűtőben tárolnánk. Ha viszont felvágtuk, a maradékot vonjuk be fóliával, és rakjuk hűtőbe.

Nem romlik meg a spájzban, és íze is jobb szobahőmérsékleten, mint hűtőben őrizve.

Hűvös, sötét helyen érdemes tárolni, de nem a hűtőben, mert ott megváltozhat az íze és könnyeben kicsírázik. A főtt krumpli pedig mehet a fagyasztóba, ahol akár egy évig is eláll.

A konyhapulton jobb helye van, mint a hűtőben, ahol könnyen ízét veszti. Fagyasztóban viszont 2-3 hónapig is prímán eláll, csak csomagoljuk be alaposan fagyasztás előtt.

Hűtőben tároljuk, de szobahőmérsékleten jobb az íze, így vegyük ki időben, vagyis nagyjából egy órával a fogyasztás előtt.

Hírdetés

A hűtő, ahol 1-3 hónapig is eláll, távol tartja tőle a baktériumokat. Használat előtt 30 perccel érdemes kivenni, hogy puha legyen. Fagyasztva 6-9 hónapot kibír.

Nem jól bírja a hőt, a fényt, a nedvességet és a levegőt, frissességéből pedig a pörkölés után azonnal veszíteni kezd, így érdemes egyszerre csak kisebb adagokat vásárolni. Hűvös, sötét helyen tároljuk konyhánkban, légmenetesen záró eszközben.

A boltban vett üveg másfél évig jól érzi magát a spájzban, felbontás után pedig hűtőben tartva nagyjából 4 napig felhasználható.

Felbontás után 3-6 hónapig fogyasztható marad spájzban tárolva. A fényt és a levegőt nem szereti, hűtőbe pedig nem szabad tenni, mert besűrűsödik. 

Általában a sütőhöz közel tartjuk ezeket, de a hő (és a napfény) nem tesz annyira jót az ízüknek. Fűszereinket inkább hűvös, sötét helyre érdemes pakolni  – légmentesen záró eszközökben. Így egy évig biztosan felhasználhatóak maradnak.

Megvásárlásuk után minél előbb tegyük ezeket a hűtőbe. A sérült részeket pedig távolítsuk el róluk.

Ha nem bontjuk ki, a legtöbb általában egy évig is eláll – de feltétlenül ellenőrizzük a dobozon! Bontás után maximum még egy napig fogyasztható, és addig is tartsuk a hűtőben.

Csakis a hűtőben van a helyük: a csirke- vagy pulykaalapúakat 3, a vörös húsokat 5-7 napon belül el kell fogyasztani. Előrecsomagolt, bontatlan termékek pár hónapig eltarthatóak a fagyasztóban.

2-3 hónapig friss marad a spájzban. Légmenetesen záródó tartóban érdemes tárolni, hogy ropogós maradjon.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »