Miniolimpiát rendeztek a gyerekeknek a Vatikánban

Miniolimpiát rendeztek a gyerekeknek a Vatikánban

Miniolimpiát rendeztek a vatikáni Szent Márta gyermekorvosi rendelőben kezelt gyermekek számára július 8-án. Mintegy ötszáz szegény család vett részt az eseményen. Az Athletica Vaticana sportegyesület játékokat, versenyeket és díjkiosztót szervezett a gyermekek számára.

A szervezők lehetővé tették, hogy e nap keretében barátságok szülessenek azon családok között, akik nap mint nap átlépik a Vatikán szívében ennek a több mint százéves intézménynek a küszöbét, hogy kezelésben és segítségben részesülhessenek.

A testvériség – amely a sportban talál kifejeződésre –, egy közös „tér” az egymással való osztozásra és megmérettetésre, a befogadásra és a szolidaritásra. Ebből kiindulva az Athletica Vaticana, a Szentszék hivatalos sportegyesülete úgy döntött, hogy „miniolimpiát” szervez a hozzávetőleg százötven gyermek számára, akik közül néhányan a VI. Pál terem előtt tanultak meg kerékpározni, egy erre a célra kialakított pályán. Ebben Valerio Agnoli profi kerékpáros, Ivan Basso és Vincenzo Nibali, a vatikáni kerékpáros csapat tagjai, valamint Marie-Theo és Tiziana nővérek segítették őket.

A július 8-i program egy túrával kezdődött a Vatikáni kertekben. A „miniolimpia” előtt a VI. Pál terem előcsarnokában ebédre, felfrissülésre volt lehetőség, majd jöhettek a játékok: biciklizés, futóverseny, tollaslabdázás, végül éremosztás és a „Pápai csapat tiszteletbeli sportolója” jelképes oklevél átadása. 

Hírdetés

„A családok számára a testvériségnek ez a pillanata különös bátorítást jelent – írta az Osservatore Romano vatikáni napilapban Francesco Mazzitelli, az Apostoli Alamizsnahivatal vezetője a július 8-i programról. – Különösen a kisgyermekes anyák számára, akiknek a gyermekorvosi rendelő az 1922. május 8-i alapítása óta nyújt ellátást. Az alapítás időpontja és a rendelő sajátos küldetése az anyák napját a rendelő saját ünnepévé tette. (Olaszországban május második vasárnapján ünneplik az anyák napját – a szerk.) Ez a választás tanúsítja és érezteti mindenkivel az Egyház anyaságát, amely egyaránt segít kicsiknek és nagyoknak, hogy gyermeknek érezzék magukat. Kétségtelen, hogy a gyermekorvosi rendelő által végzett misszió leghitelesebb üzenete az, hogy különösen a gyermekeket emlékezteti arra: Isten mindannyiunkat szeret, kivétel nélkül” – hangsúlyozta Francesco Mazzitelli.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »