Minden vízcseppet értékelnek

Minden vízcseppet értékelnek

A Munka Utcai Alapiskola udvara tavasszal tovább szépült. Zöldebbé és környezetbarátabbá varázsolták a gyerekeket körülvevő külső teret. Az Ekopolis alapítvány által meghirdetett „Zelené oázy 2023“ pályázatán az iskola mellett működő PRO SCHOLA ET FUTURO alapítvány „Minden cseppet értékelünk“  projekt finanszírozásához anyagi támogatást nyert.

A projekt elsődleges célja az iskola udvarán lévő zöldfelületek növelése, a környezetvédelemre való nevelés és az esővíz gyűjtése.

Az épületek ereszcsatornáihoz esővízgyűjtő tartályokat helyeztünk, melyek elegendő csapadékot tárolnak a kiskert és a virágágyások öntözéséhez.

Hírdetés

Megfelelő típusú növényekkel beültetve esőkerteket alakítottak ki, amelyek az esővizet összegyűjtik, és rövid ideig tárolják. Az udvaron két fűzfakunyhó is épült. Remélik, hogy sok locsolással növekedésnek indulnak a fűzfavesszők, és játéknak, szabadtéri foglalkozásoknak is teret adnak majd.

Az iskola pedagógusai köszönik szépen a munkálatokban részt vevő szülőknek, pedagógusoknak és a gyerekeknek, hogy segítséget nyújtottak egy természetközelibb környezet kialakításában az iskola udvarán.

(Forrás: Vrábel Veronika)


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »