Minden járásban lehetnek misék és istentiszteletek, de csak létszámkorlátozással

Minden járásban lehetnek misék és istentiszteletek, de csak létszámkorlátozással

Járványügyi besorolástól függetlenül minden járásban meg lehet tartani az istentiszteleteket, miséket, azonban csak létszámkorlátozással. A Közegészségügyi Hivatal emlékeztet, hogy a járások besorolása és a választott rezsim függvényében be kell tartani a létszámkorlátozásokat.

A narancssárga, piros és bordó járásokban a beoltottak számára létszámkorlát nélkül tarthatók misék, istentiszteletek. Az OTP rezsim (oltottak-teszteltek-a fertőzésen átesettek) kiválasztása esetén narancssárga járásokban beltéren legfeljebb a kapacitás 25 százalékáig vehetnek részt a miséken a hívek, kültéren pedig 50 százalékig.

A piros járásokban beltéren és kültéren is a kapacitás 25 százalékáig fogadhatók a hívek. A bordó járásokban ugyanez a megkötés azzal a kiegészítéssel, hogy legfeljebb 50 fő lehet jelen az alkalmakon.

Ha a miséket, istentiszteleteket az ún. alap rezsim (nem számít, hogy valaki be van-e oltva) szerint tartják eg, úgy a narancssárga járásokban kültéren az állóhelyeken legfeljebb 100 beltéren 50 fő lehet jelen, míg az ülőhelyeken kültéren a kapacitás feléig – maximum kétszáz, beltéren 25 százalék – legfeljebb 100 fő engedhető be.

Hírdetés

A piros járásokban 15 négyzetméterre 1 fő juthat, ugyanez érvényes a bordó járásokban is.

A fekete besorolású régiókban a teljesen beoltottak esetében is érvényes a létszámkorlátozás, mégpedig maximum 100 főig. Az OTP rezsim esetében 15 m2/fő, az alap rezsim kiválasztása esetén pedig 25 m2/fő a megkötés.

Szlovákiában hétfőtől 36 járás kapott fekete besorolást, 34 járás bordó, 7 járás piros és két járás narancssárga.

teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »