Minden eddiginél több új fertőzöttet azonosítottak, több mint négyezren vannak kórházban

Minden eddiginél több új fertőzöttet azonosítottak, több mint négyezren vannak kórházban

3908 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 51 krónikus beteg – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

3908 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 75 321 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1750 főre emelkedett, 19 032-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 54 539 fő. 4048 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 281-en vannak lélegeztetőgépen.

Az aktív fertőzöttek 26%-a, az elhunytak 33%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján azt írja: a járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma folyamatosan emelkedik.

Az óvintézkedések betartására figyelmeztetnek. Felhívják a feigyelmet arra, hogy jövő héttől tovább szigorodnak a maszkviselésre vonatkozó szabályok.

Hírdetés

Jelenleg kötelező a maszk használata az üzletek és a tömegközlekedési eszközök mellett a mozikban, színházakban, a bevásárlóközpontok területén, az egészségügyi és szociális intézményekben, az ügyfélfogadási irodákban, a szabadtéri rendezvényeken és a sportrendezvényeken is.

November 2. hétfőtől pedig már a vendéglátóhelyeken és a szórakozóhelyeken is kötelező a maszkot viselni.

A rendőrök fokozottan ellenőrzik a maszkviselést az üzletekben és bevásárlóközpontokban és emelkedett a hatósági házi karantént megszegőkre kiszabható bírság összege is. A vendéglátóhelyeket és a szórakozóhelyeket 23 óra után be kell zárni.

Ismét kiemelten fontosnak nevezik az idősek és krónikus betegek védelmét.

Felidézik, hogy a vírus terjedésének gyorsulásával, egyre több mintavételt kell elvégeznie a mentőknek is. Ezért az Országos Mentőszolgálat a Belügyminisztérium közreműködésével napokon belül még 200 mintavételi egységet állít be országszerte. Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja. A mintavevőket az Országos Mentőszolgálat képezi ki.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Pixabay

Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »