Milyen háború? Putyin-portré alatt az orosz nagykövetségen falatozott Kalocsa KDNP-s polgármestere

Milyen háború? Putyin-portré alatt az orosz nagykövetségen falatozott Kalocsa KDNP-s polgármestere

Nagyon megtisztelő meghívásnak tettem ma eleget az Oroszországi Föderáció budapesti nagykövetségén – közölte keddi Facebook-posztjában Filvig Géza kalocsai polgármester.

Nem teljesen világos, hogy miért a KDNP-s Filviget hívták meg az oroszok, akik egyébként február 23-án ünneplik a Honvédők napját, és ennek tiszteletére rendeztek fogadást, mindenesetre a kormánypárti politikus nem érezte úgy, hogy a nemzetközi események miatt diplomáciai finomhangolásra szorulna részvétele.

Filvig Géza/Facebook

Hírdetés

Mindenesetre a politikus azt írta, Jevgenij Sztaniszlavov Rendkívüli és Meghatalmazott Nagykövet, és az Orosz Katonai és Légügyi Attasé, Oleg Smirnov ezredes meghívására Kalocsa városát képviselte az eseményen.

„Nagyon fontos a társadalmi, kulturális és gazdasági kapcsolatok erősítése, és örömmel tapasztalom, hogy ez az orosz partnerek részéről kölcsönös!” – fogalmazott Filig Géza akkor, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök katonákat vezényelt át az ukrán állam területére és a nyugati politikai közösség egymás után hozza meg a háborúzástól elrettentő szankcióit az oroszokkal szemben.

Filvig Géza/Facebook

De a Putyin-portré alatt elfogyasztott sütemény biztos finom volt!


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »