Migránscsoportot fedeztek fel egy kárpátaljai erdőben

Migránscsoportot fedeztek fel egy kárpátaljai erdőben

A kárpátaljai határőrök egy migránscsoportot fedeztek fel Felsődomonya (Оноківці) környékén, akik a zöldhatáron szerettek volna átjutni a szomszédos Szlovákiába.

Május 29-én virradóan az ungvári járás Felsődomonya (Оноківці) falu közelében működésbe lépett a riasztórendszer. A határőrök nyomkereső kutyákkal indultak a helyszínre.

Hírdetés

A keresési műveletek során a határőrök három férfit találtak az erdőben, akik a határ felé gyalogoltak. Az ismeretlenek őrizetbe vétele után a tisztviselők folytatták a terület ellenőrzését, és egy óra múlva még egy külföldit fedeztek fel.  Őt néhány méterre az államhatár előtt állították meg.

A elfogott férfiak indiai állampolgárnak vallották magukat. Közülük csak egy rendelkezett személyazonosító okmánnyal.  A külföldiek bevallották, hogy a jobb élet reményében akartak eljutni az Európai Unióba.

A migránsok ellen jegyzőkönyvet állítottak ki. További sorsukról a bíróság dönt majd – olvashatjuk az Ukrajna Állami Határőrszolgálatának Nyugati Régiójának Facebook-oldalán.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »