Míg a Magyar Szövetség „politikusai” báloznak, Gyimesi dolgozik!

Míg a Magyar Szövetség „politikusai” báloznak, Gyimesi dolgozik!

Nyitókép: Facebook, Gyimesi György

Választási kampány van, a magyar államfőjelölt és egyben ingatlanmágnás Forró Krisztián, valamint a potenciális európai parlamenti jelöltek sorra fotózkodnak az egyes felvidéki bálokon. Remélve és bízva abban, hogy ha már érdemi politikai munkát nem végeznek, így legalább megmutathatják magukat. Öltönyben, nótázgatva, pohár itallal a kezükben, kiváltva – gondolják .  az ingyen reklámmal az érdemi politikai munkát.

Így tett az elmúlt napokban Forró Krisztián államfőjelölt, illetve Orosz Örs és Pandy Péter is. Orosz a Magyar Szövetség  EP-listájának 3. helyén, Pandy annak második helyén próbálják majd bezsebelni a jól fizető, havi 25 ezer eurót (5 év alatt minimum 1,5 millió eurót) garantáló brüsszeli mandátumot.

A Magyar Szövetség szavazói természetesen figyelik a felvidéki magyar politikusokkal kapcsolatos tartalmakat és reagálnak. Ki hozzászólásban, ki lájkokkal.

Gyimesi György a Magyar Szövetség alelnöke követőinek, rajongótáborának válaszolva reagált az egyik ilyen felvetésre. Az egyik értekező azt jegyezte meg, hogy Gyimesi az egyetlen tagja a Szövetségnek, aki politizál. Az illető hozzátette azt is, hogy reméli, Gyimesi nem koncertet, bált, vagy gulyásfőzést akar csinálni.

„Nekem nincs időm bálozni, én dolgozok”

Hírdetés

– reagált Gyimesi, aki közösségi oldalán az elmúlt hetekben is folyamatosan politikailag tematizált. Kifejtve véleményét a világ dolgairól, az államfőválasztásról, kultúrharcról, koalíció-ellenzék viszonyáról. Egyedüliként a Magyar Szövetségben.

Eközben a Magyar Szövetség elnöke, aki elfelejtette megindokolni, hogy miért is indul az államfőválasztáson, borkóstolókon, rorátén, Csemadok-rendezvényeken próbál szerepelni. A szervezők mikrofont adnak a kezébe, hogy szólhasson az ilyen helyeken megforduló, egyébként is nagy valószínűséggel már Magyar Szövetségre szavazó polgárokhoz. Azaz, a már meggyőzöttekhez.

Orosz és Pandy pedig sorra járják a bálokat, bulikat, melyekről rendszeresen be is számolnak követőiknek.

Mindezzel nincs is baj, elvágre nagyban tart a bálszezon. A baj ott van, hogy az elvileg érdekképviselőként tetszelgő személyek közben elfelejtenek dolgozni, azaz politizálni. Nem beszélve arról, hogy a kört sem bővítik. Új embereket megszólítva, a párttagok, csemadokosok helyett olyanokat is meggyőzve, akik garantálhatják a jó eredményt az államfőválasztáson és az EP-választásokon.

A felmérések egyelőre azt mutatják, hogy Forró Krisztián nem áll jól ezeken a közvélemény-kutatásokon, és Pellegrini lassan népszerűbb lesz a magyarok körében, mint az ingatlanmágnás és pártelnök Forró.

Gyimesi pedig közben dolgozik,

Körkép.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »