Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Irodalom három keréken –Tricikli Fesztivál

Portréfilm-bemutató és évadzáró rendezvény

A kovásznai Művelődési Központban a Kőrösi Csoma Sándor Közművelődési Egyesület és Népfőiskola évadzáró rendezvényét július 13-án, szombaton 18 órakor tartják, melynek részeként bemutatják a Demes Mihály műkedvelő faragóról készült Faragott álmok című portréfilmet. Készítette a Csoma Emlékközpont és Népfőiskola médiaműhelyében a médiaműhely alkotócsoportja: Para Tamás, Dimény Gergő, Molnár Fanni, Ferencz Boglárka, Tasnádi Magor, Moldovai Kitti és Szabó Renáta Antal-Demes Szabolcs és Tasnádi Levente szakmai  irányításával. A filmvetítést és az alkotókkal való beszélgetést követően a kovásznai Művelődési Ház Ignácz Rózsa-termében szeretetvendégségre kerül sor.

 

Zene

AZ EZ VAN TRIÓ SEPSISZENTGYÖRGYÖN. Először koncertezik Sepsiszentgyörgyön ma 20 órától az ’56-os emlékparkban a közismert Ez Van Trió erdélyi bluesegyüttes. Az együttes tagjai: Hána László (ütőhangszerek, gitár, vokál), Brassai Mátyás (nagybőgő, vokál) és Bíró Jenő (ének, gitár, harmonika). A sepsiszentgyörgyi koncerten Vitályos Lehel játszik nagybőgőn. A koncertre a belépők 20/10 lejbe kerülnek, megvásárolhatók a városi kulturális szervezőirodában, valamint a helyszínen is. GITÁRKONCERT. Kovásznán a Városi Művelődési Ház szabadtéri színpadán (rossz idő esetén az Ignácz Rózsa-teremben) ma 18 órától a Zenei utazás a tangó szárnyain – Argentína, Brazília, Kuba, Mexikó és Spanyolország érintésével címmel a Neo-Gitár-Alfa klasszikusgitár-koncertje hallható. Együttesvezető-irányító tanár: Kurta Béla. RÉTYI NEMZETKÖZI FÚVÓSTALÁLKOZÓ. A rangos rendezvény keretében Sepsiszentgyörgy központjában július 13-án, szombaton 16 órától fellépnek Bicske és Heves fúvószenekarai, valamint a tótkomlósi ifjúsági koncert-fúvószenekar. A rétyi templomkertben 14-én, vasárnap 10 órától megemlékező istentiszteletet tartanak, ahol igét hirdet Deák Botond lelkipásztor, majd megkoszorúzzák az elhunyt zenészek kopjafáját. A zenekarok 12 órakor vonulnak fel a falu központjából a rendezvény helyszínére, a sport- és kulturális központba, ahol 12.30-kor kezdődik a hivatalos megnyitó, majd 13–18 óráig a részt vevő zenekarok hangversenyeit lehet meghallgatni. 17. JAZZ ÉS IMPROVIZÁCIÓS ZENEI MŰHELYMUNKA. A tábort július 14–21. között tartják Sepsiszentgyörgyön a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében, partnerségben a Sepsi Jazz & Blues és a MUKKK Kulturális és Ifjúsági Egyesületekkel. A napi program: egyéni hangszeres oktatás, jazzelmélet, jazztörténet, zenekari gyakorlat, koncertek és jam sessionök. A vezető, oktató tanárok: Kovács Linda és Vörös Nikolett (ének, vokál), Márkus Tibor (zongora, jazzelmélet), Gyárfás István (gitár), Tóth Viktor (szaxofon, klarinét), Kovács Ferenc (hegedű), Szentgallay György (basszusgitár) és Gyárfás Attila (dobok, ütőhangszerek). Érdeklődni és jelentkezni a 0742 769 628-as telefon­számon vagy az [email protected] e-mail-címen lehet.

 

Kiállítás

XXXII. INCITATO MŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS. A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeum kiállítótermében július 14-én, vasárnap 12 órától megnyitják az Art Camp Alkotótáborban készült munkákból berendezett Varázs-ló című kiállítást. A tárlatot Hegedűs Enikő művészettörténész méltatja. Zongorán játszik Gáspár István, a Molnár Józsiás Általános Iskola tanulója. Kiállító képzőművészek: Ábrahám Imola (Brassó), Ábrahám Jakab (Brassó), Bajkó Attila (Temesvár), Csutak Levente (Brassó), Deák Barna (Kovászna), Deák M. Ria (Kovászna), Dimény András (Brassó), Fazakas Barna (Csíkszereda), Forró Ágnes (Kolozsvár), Gábor Balázs (Kézdivásárhely), Kövér György (Csíkszereda), Májai Adrienn (Kézdivásárhely), Miholcsa József (Marossárpatak), Nagy Lajos (Kézdivásárhely), Orth István (Nagyszeben), Ráduly Piroska (Csíkszereda), Sárosi Csaba (Kézdivásárhely), Sárosi Mátyás (Kézdivásárhely), Simó Enikő (Sepsiszentgyörgy), Tomos Tünde – a tábor művészeti vezetője (Négyfalu), Ürmös Péter (Budapest), Vetró András (Kézdivásárhely), Vetró B. S. András (Brassó), Vincze László (Sáránd) és Xantus Géza (Csíkszereda). 

 

Mozi

Hírdetés

MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi mozi műsorán ma: 16.15-től Agymanók 2. (románul beszélő), 16.30-tól Gru 4. (magyarul beszélő), 18.15-től Most vagy soha! (magyar történelmi) és Vigyél a holdra (román feliratos), 20.30-tól Kivérző szerelem (román feliratos), 20.45-től Ördögűzés (magyarul beszélő); szombaton: 11 órától Garfield (magyarul beszélő), 16.45-től Nina és a sündisznó titka (magyarul beszélő), 17 órától Blue Lock The Movie (román feliratos), 18.30-tól Hang nélkül: Első nap (román feliratos), 18.45-től A fattyú (román feliratos), 20.30-tól Twisters – Végzetes vihar (román feliratos), 21 órától Motorosok (magyarul beszélő); vasárnap: 11 órától Gru 4. (magyarul beszélő), 11.15-től Agymanók 2. (románul beszélő) és 16.30-tól magyarul beszélő, 16.45-től Blue Lock The Movie (román feliratos), 18.15-től Twisters – Végzetes vihar (román feliratos), 18.30-tól Vigyél a holdra (magyarul beszélő), 20 órától Anyai ösztön (román feliratos), 21 órától Kivérző szerelem (magyar feliratos).

 

Képernyő

DUNA WORLD. A 13. Székely Vágta emlékezetes pillanatainak összefoglalóját július 14-én, vasárnap 14 órától lehet megtekinteni. 

 

Hitvilág

SEGÍTŐCSOPORT. Szombaton 10.30–12 óráig az Elengedéseink önleltáros nyitott csoportba várja az érdeklődőket Kurta Fruzsina pszichológus a sepsiszentgyörgyi unitárius egyház melléképületében. A csoport a különböző életszakaszokban megélt veszteségek, valamint a napi tudatos elengedés és beengedés témáit dolgozza fel. 

 

Röviden

HAGYOMÁNYOS ÉS HELYI TERMÉKEK VÁSÁRA. Kovászna Város Polgármesteri Hivatala szervezésében a Kovászna Városi Művelődési Ház partnerségével július 14-én, vasárnap 9 órától megrendezik a hagyományos és helyi termékek vásárát a fürdőváros központjában.  

 

Ügyelet

GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön mától 20–6 óráig a Romulus Cioflec utcai Hygea III. gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 310 110). Szombaton és vasárnap a bevásárlóközpontokban levő gyógyszertárakat is fel lehet keresni. Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Ambrózia I. (0267 360 608), hétfőtől a Dózsa György utcai Ambrózia II.; Kovásznán szombaton 8–12 óráig a Vipera (0267 342 851), szombaton és hétfőn 9–14 óráig a Farmacom (0267 340 914); Baróton szombaton 9–13 óráig a Szabadság utcai Mária gyógyszertár (0729 935 431) a szolgálatos. Honlap: colegfarmcovasna.ro/hu. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön ma 14–19 és szombaton 9–14 óráig a Sport utca 9/5D alatti Dental Centrum fogászaton telefonos egyeztetés alapján (0743 455 556); szombaton és vasárnap 9–12 óráig a Sport utca 3. szám, 1/I/1. alatti Oral Care rendelőben fogadják a sürgősségi eseteket (telefon: 0267 708 465). Honlap: dspcovasna.ro/hu.  


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »