Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Zene

PORTUGÁL FADO KONCERT. Különleges zenei és koncert­élményre hívja a közönséget a MoniAcustique – Opra Monica és zenekara: Kertész János (billentyűk), Kertész Huba (gitár), Gyergyai Szabolcs (basszus ukulele) és Éltes Áron (klarinét, szaxofon) –, valamint meghívottjaik, Ricardo Caria portugál énekes és Paul Edeleni gitáros március 9-én, szombaton 18 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomba. Jegyeket a bilet.ro oldalon, az Andrei Mureșanu Színház jegypénztárában (hétfőtől csütörtökig 16–18, pénteken 15–18 óráig) és az előadás előtt a helyszínen lehet vásárolni. KONCERT ÉS KÖNYVBEMUTATÓ. A kovásznai városi művelődési ház Ignácz Rózsa-termében március 8-án, pénteken 18 órától tekinthető meg André Ferenc és Vajna Ádám költők zenés irodalmi & spoken word műsora. A  rendezvény moderátora Czilli Aranka. A belépés ingyenes, a koncert után a költők dedikálnak. ÜNNEPI KONCERTEK. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében március 14-én, csütörtökön 19 órától a Tamási Áron Színházban hallgatható meg Sebestyén Márta, Andrejszki Judit és ifj. Szerényi Béla Az szép szabadságra… című, nemzeti ünnepünkre hangoló koncertje. A koncertre a teljes árú jegy 40, míg a kedvezményes 20 lejbe kerül, a központi jegyirodában és online az eventim.ro oldalon lehet megvásárolni. Online kizárólag teljes értékű jegyek kaphatóak.  A Csíki és Georgius kamarazenekarok ünnepi hangversenyét március 15-én 19 órától tartják Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében. Szólista: Lisztes Jenő (cimbalom), karnagy: Werner Gábor. A koncertre a teljes árú jegy 30, a kedvezményes árú jegy 15 lejbe kerül, megvásárolható a központi jegyirodában és online az eventim.ro oldalon. Online kizárólag teljes értékű jegyet lehet vásárolni.

Könyvbemutató Kézdivásárhelyen március 8-án, pénteken 18 órakor a Kanta Szakképző Központban (Kanta utca 10. szám) bemutatják Csender Levente Fényből és sárból – Böjte Csaba élete című életrajzi könyvét, mely három év utazás, beszélgetés és kutatómunka eredményeként született meg Csaba testvérről és a dévai Szent Ferenc Alapítványról. A bemutatót követő beszélgetésen részt vesz Böjte Csaba ferences rendi szerzetes, valamint Csender Levente, a beszélgetés moderátora Oláh-Gál Elvira újságíró, rádiótudósító. Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Bejelentkezés a https://feliratkozas.mcc.ro/kezdivasarhely-konyvbemutato_fenybol-es-sarbol űrlapon.

Színház ÜVEGHANG AKADÉMIA. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet Üveghang Akadémia elnevezésű zenei oktatási programjának következő előadása ma 18 órakor kezdődik az Árkosi Kulturális Központban (Olt utca 6. sz.) Népzene a klasszikában címmel. Meghívott előadók: Csurkulya József cimbalom- és Gárdos Éva zongoraművész. PORTUGÁL FADO KONCERT. Különleges zenei és koncert­élményre hívja a közönséget a MoniAcustique – Opra Monica és zenekara: Kertész János (billentyűk), Kertész Huba (gitár), Gyergyai Szabolcs (basszus ukulele) és Éltes Áron (klarinét, szaxofon) –, valamint meghívottjaik, Ricardo Caria portugál énekes és Paul Edeleni gitáros március 9-én, szombaton 18 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomba. Jegyeket a bilet.ro oldalon, az Andrei Mureșanu Színház jegypénztárában (hétfőtől csütörtökig 16–18, pénteken 15–18 óráig) és az előadás előtt a helyszínen lehet vásárolni. KONCERT ÉS KÖNYVBEMUTATÓ. A kovásznai városi művelődési ház Ignácz Rózsa-termében március 8-án, pénteken 18 órától tekinthető meg André Ferenc és Vajna Ádám költők zenés irodalmi & spoken word műsora. A  rendezvény moderátora Czilli Aranka. A belépés ingyenes, a koncert után a költők dedikálnak. ÜNNEPI KONCERTEK. A sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Kónya Ádám Művelődési Ház szervezésében március 14-én, csütörtökön 19 órától a Tamási Áron Színházban hallgatható meg Sebestyén Márta, Andrejszki Judit és ifj. Szerényi Béla Az szép szabadságra… című, nemzeti ünnepünkre hangoló koncertje. A koncertre a teljes árú jegy 40, míg a kedvezményes 20 lejbe kerül, a központi jegyirodában és online az eventim.ro oldalon lehet megvásárolni. Online kizárólag teljes értékű jegyek kaphatóak.  A Csíki és Georgius kamarazenekarok ünnepi hangversenyét március 15-én 19 órától tartják Sepsiszentgyörgyön a Tamási Áron Színház nagytermében. Szólista: Lisztes Jenő (cimbalom), karnagy: Werner Gábor. A koncertre a teljes árú jegy 30, a kedvezményes árú jegy 15 lejbe kerül, megvásárolható a központi jegyirodában és online az eventim.ro oldalon. Online kizárólag teljes értékű jegyet lehet vásárolni.

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi bábszínház stúdiótermében március 10-én, vasárnap 17 órától, 11-én, hétfőn, 12-én, kedden, 13-án, szerdán 9.30 és 11 órától a Csillagpalota babaszínházi előadás látható Benkő Éva és Péter Orsolya rendezésében (egyéves kortól ajánlott). Szervezett csoportoknak bejelentkezni, szabadelőadásokra jegyet foglalni a 0757 047 717-es (Péter Orsolya) vagy a 0752 540 593-as (Golicza Bernadett) telefonszámon lehet.

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Az Élni fogunk szabadon című, Petőfi Sándor emlékére készített folklórelőadást Ivácson László rendezésében ma Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban, 8-án, pénteken Nagyajtán a művelődési házban, 9-én, szombaton Esztelneken a művelődési házban játsszák. Mindhárom elő­adás 19 órakor kezdődik.

Hírdetés

Kiállítás FOTÓKIÁLLÍTÁS. A természet női szemmel című fotókiállítás megnyitója ma 18 órától kezdődik a sepsiszentgyörgyi Székelyföldi Vadászati Múzeum székhelyén. Ez az esemény nem csupán egy egyszerű kiállítás, hanem utazás a természet varázslatos világába, amelyet kizárólag női fotóművészek szemével láthatunk. ÜNNEPI TÁRLAT. A kézdivásárhelyi Incze László Céhtörténeti Múzeumban március 10-én, vasárnap 12 órakor nyílik a március 15-i, immár 35. ünnepi tárlat. A Forradalom és innováció című kiállításon köszöntőt mond Dimény Attila főmuzeológus, a tárlatot Lénárt Tamás művészettörténész nyitja meg. Közreműködnek Józsa Irén és Nagy-Babos Tamás tanárok, valamint a Cantus Kamarakórus Fórika Balázs karnagy irányításával.

Múzeum Nőnapi udmurt esemény. Március 8-án, pénteken 18 órától a nemzetközi nőnap alkalmából a Székely Nemzeti Múzeum az udmurt asszonyok sorsával foglalkozó előadással várja látogatóit Sepsiszentgyörgyön a Lábas Ház emeleti termeiben. Petrova Anasztázia népzenével kísért előadása után Demeter Miklós az udmurt népzenével, hangszerekkel és népzenei gyűjtésekkel ismerteti meg a hallgatóságot. Családi program Csernátonban. Beporzók napja címmel szerveznek családi programot március 9-én, szombaton 10–14 óráig a csernátoni Haszmann Pál Múzeumban. Az érdeklődők a méhek csodálatos világát ismerhetik meg Deák Mária méhésszel, lesz mézkóstolás és kézműves-tevékenység is. Belépő: 5 lej.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi mai műsora: 16.15-től Kacsalábon (magyarul beszélő), 18 órától Érdekvédelmi terület (román feliratos), 18.30-tól Parafa (román feliratos, a Cinema Toge­ther projekt keretében), 20 órától Dűne – második rész (román feliratos), 20.45-től Semmelweis (magyar életrajzi filmdráma).

A székely szabadság napja Sepsiszentgyörgyön A Sepsiszéki Székely Tanács Sepsiszentgyörgyön a turulszobornál tartja megemlékező rendezvényét a székely szabadság napján, március 10-én, vasárnap 10 órától. Beszédet mond Beke István (Kézdivásárhely) és Gazda Zoltán, a kiáltványt felolvassa Ferencz Csaba, a székelyek szabadságáért imádkozik Bucsi Zsolt Tamás református lelkész, fellép a Kónya Ádám Művelődési Ház férfidalárdája Jakab Árpád karnagy vezetésével, majd koszorúzás. Minden érdeklődőt várnak.

Röviden VÍZELZÁRÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy csatlakozási munkálatok miatt ma 8 és 17 óra között szünetel az ivóvízellátás Kézdivásárhelyen a Kanta, Márton Áron, Perkő és Fehérmartok utcában. Elzárják az ivóvizet ma 9 és 17 óra között Árkoson, a településhez tartozó Kossuth Lajos negyedben, valamint az Árkosi úton a 25-ös tömbházban. ♦ Javítás miatt szünetel az ivóvíz-szolgáltatás március 8-án, pénteken 8 és 18 óra között Sepsiszentgyörgyön az Erdő, Virág, Stadion (a 34–36. szám között), Dózsa György, Bolyai János és Zöld Péter utcában. ELŐADÁS. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ nagytermében ma 18 órától Bedő Imre Identitás és életképesség címmel tart elő­adást. Jegyár: 20 lej. MEGHALLGATÁS. Ráduly István, Kovászna megye prefektusa ma 12 órától meghallgatást tart a kovásznai polgármesteri hivatalban. Az audienciára a 0267 315 444-es telefonszámon lehet feliratkozni.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Nicolae Iorga utcai Dr. Max gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 315 136). Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár a szolgálatos.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »