Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Címertani kalandozások Európában

Színház TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. November 2-án, csütörtökön és november 3-án, pénteken 19 órától a nagyteremben Pintér Béla – Darvas Benedek: Gyévuska című előadását játssza a társulat Hegymegi Máté rendezésében. A jegyiroda nyitvatartási rendje: hétfőtől csütörtökig 9–16, pénteken 9–13 óráig. Előadásnapokon a kezdési időpont előtt egy órával nyit a pénztár. SZÍNHÁZBÉRLET KOVÁSZNÁN. A 2023/2024-es színházi évadban a Városi Művelődési Központ színpadán öt előadást láthatnak az érdeklődők. A felnőttbérlet ára 100 lej, a diák- vagy nyugdíjas bérlet 80 lej. HUMOREST KÉZDIVÁSÁRHELYEN. Felméri Péter A jövő sem a régi címmel tart humorestet november 7-én, kedden 19 órától a Vigadó Művelődési Központ nagytermében. Jegyár: 40 lej.

Zene Porumbescu 170. Ma 18 órától Diana Jipa hegedűművész és Ștefan Doniga zongoraművész tart koncertet Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központban a román zene egyik kiemelkedő személyisége, Ciprian Porumbescu születése 170. évfordulójának szentelt országos turné részeként. Jegyek 20 lejes áron a központ székházában vásárolhatók. HANGSZEROKTATÁS GELEN­CÉN. Furulya-, fuvola-, klarinét-, gitár- és zongoraoktatás indul Gelencén a 10–30 év közötti korosztálynak. A helyek száma korlátozott. Jelentkezni a 0744 624 206-os vagy a 0749 856 310-es telefonon lehet. JÓTÉKONYSÁGI KONCERT A VIGADÓBAN. A Szentkereszty Stephanie Egyesület javára jótékonysági koncertet rendeznek a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központban. November 4-én, szombaton 19 órától a Bod Péter Tanítóképző zenekara és a Zene Összeköt Egyesület lép fel László Attila vezetésével. Vendégelőadók a Pusztinai Hagyományőrzők és a Kakasak Zenekar. Jegyár: 30 lej, regisztráció és további információk: 0730 600 279.

Bábszínház CIMBORÁK BÁBSZÍNHÁZ. November 2-án, csütörtökön 18 órától Tamási Áron Szüntelen király című bábjátékát lehet megtekinteni a bábstúdióban (rendező: Nagy Lázár József). Az előadást 8 év feletti nézőknek ajánlják. Jegyfoglalás a 0755 335 400-as telefonszámon Csüdöm Eszternél.

Hitvilág MINDENSZENTEK ÜNNEPE. Ma, mindenszentek főünnepén a sepsiszentgyörgyi Szent József-templomban 7 és 18 órától lesznek szentmisék, 16 órától a katolikus temetőben tartanak szentmisét az ott eltemetettek lelki üdvéért. ÁHÍTAT. Ma 18 órára halottakra emlékező áhítatra várnak mindenkit a sepsiszentgyörgyi unitárius templomba.

Hírdetés

Török nemzeti est Kézdivásárhelyen A Zöld Nap Egyesület szervezésében november 2-án, csütörtökön 18 órakor a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Központ dísztermében török nemzeti estre kerül sor. Az est házigazdái Gülcan Babir és Sinem Tosun, a Heal the Earth, Reloaded Edition II. projekt törökországi önkéntesei. Az érdeklődők megismerhetik a Kis-Ázsiában fekvő, gazdag történelmi múltú, 780 ezer km2 területű Törökország kultúráját és hagyományait, betekintést nyerve az ország politikai helyzetébe és legfontosabb ünnepeibe is. Bővebben a zoldnap.info-n.

Nyitott kapuk  a hegyivadászoknál Nyílt órákat tartanak a sepsiszentgyörgyi Cireșoaia hegyivadász-zászlóalj székhelyén csütörtökön 9 és 13 óra között a hegyivadászok napja alkalmából – közölte szerkesztőségünkkel Ciprian-Nicolae Hopulele őrnagy, az alakulat tisztje. Bemutatják a hegyivadászok által használt eszközöket, gyalogsági és tüzérségi fegyvereket, páncélos harci járműveket, valamint a lovas felszerelést. (sz.)

Szűrővizsgálat Illyefalván Az illyefalvi Pető Fejlesztő- és Képző Központban november 6-án ingyenes szűrővizsgálatra kerül sor központi idegrendszeri károsodással élő csecsemők, gyermekek és felnőttek számára. A rendelésen szeretettel várnak minden olyan gyereket, akinél születés előtt, közben vagy utána oxigénhiányos állapot lépett fel, agyvérzést kapott vagy nyílt gerinccel született és ennek következtében mozgáskárosodás alakult ki. Várnak továbbá olyan gyerekeket és felnőtteket is, akiknek stroke, koponyasérülés miatt van mozgáskárosodásuk. Azok a felnőttek is jelentkezhetnek a vizsgálatra, akik Parkinson-kórban és sclerosis multiplexben szenvednek. A vizsgálat lényege az, hogy felmérjék a jelentkezők állapotát, és döntés szülessen arról, hogy a konduktív pedagógia módszerével fejleszthetők-e. A rendelés eredménye után a konduktorok csoportokat alakítanak ki, és háromhetes fejlesztő programon vehetnek részt a kiválasztott betegek Illye­falván november 6–25. között. A szűrővizsgálaton előzetes bejelentkezés alapján lehet részt venni, melyet a 0724 266 020-as telefonszámon tehetnek meg.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Grigore Bălan tábornok úti Richter II. gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 351 025). Kézdivásárhelyen ma a Molnár Józsiás utcai Szent Anna 0267 360 015) gyógyszertár a szolgálatos.

Röviden VÍZELZÁRÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy digitális vízórák felszerelése miatt 8 és 18 óra között ma a Szegfű utca Vadász és Bartók Béla utca közti szakaszán, a Rózsa, Koréh Endre, Carmen Syl­va, George Enescu, Gáll Lajos és Bartók Béla utcában, valamint november 2-án, csütörtökön a Hóvirág, Világlátó, Varga Nándor, Ibolya, Cserey Jánosné, Lósy-Schimdt Ede, Mikszáth Kálmán, Szabédi László, Dió­szeghy László, Ion Luca Caragiale, Millennium, a Vadász és Akácos utca Hóvirág utcán felüli részein szünetel a vízszolgáltatás. FORGALMI VÁLTOZÁS. A sepsiszentgyörgyi köztemetőt ezekben a napokban a Vár utca felől lehet megközelíteni és a Vojkán utcán át lehet elhagyni. Gépkocsikkal csak a temető mellett található lövészeti gyakorlótéren kijelölt helyeken lehet parkolni. A zavartalan forgalom biztosítása érdekében arra kérik a gépkocsi-tulajdonosokat, hogy se a Vár utcában, se a Vojkán utcában ne parkoljanak. ÚTLEZÁRÁS. November 2-ától, csütörtöktől lezárják a forgalmat Sepsiszentgyörgyön a Gólya utcában a Tavasz utca és a Fenyves utca közötti szakaszon a Multi Trans közszállítási vállalat új végállomásának építése miatt. A munkálatok várhatóan jövő év elején fejeződnek be. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsot igénylőket. ZÁRVA. A sepsiszentgyörgyi Művész mozi ma zárva tart. Halottak napján nem látogatható a Székely Nemzeti Múzeum és a Lábas Ház. ÁRAMSZÜNET. November 2-án, csütörtökön Papolcon 9–15 óráig, november 3-án, pénteken Zágonban 9–15 óráig szünetel az áramszolgáltatás. LAKOSSÁGI KONZULTÁCIÓ. A Sepsi Helyi Akciócsoport Egyesület közösségi konzultációt tart november 2-án, csütörtökön 18 órától a szépmezői közösséggel az ipari park gyűléstermében, november 3-án, pénteken 14 órától az őrkői közösséggel a Néri Szent Fülöp Multifunkcionális Központban. RENDHAGYÓ PROGRAM. Ma a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár rendhagyó módon 9 és 15 óra között tart nyitva.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »