Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

33. Csoma Napok

Színház ANDREI MUREȘANU SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi román színház májusi bemutatója: Yann Verburgh: La Ronde. Az Arthur Schnitzler A szerelem órája című darabja ihlette, Eugen Jebeleanu által rendezett előadás előbemutatóját május 5-én, pénteken 19 órától tartják, a bemutatóra május 6-án, szombaton 19 órakor kerül sor. Az előadás 18 éven felüliek számára ajánlott. Jegyek az eventim.ro oldalon kaphatók.

Kiállítás KÉZIMUNKATÁRLAT. A sepsiszentgyörgyi Szent József-plébánián május 5-éig naponta 9–18 óráig látogatható a Szorgos Kezek Díszítőművészeti Szakkör Élő népművészet című kézimunka-kiállítása. KÉPZŐMŰVÉSZETI KIÁLLÍTÁS. Május 4-én, csütörtökön 17 órától nyílik a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes kiállítóhelyén, a Lábas Ház Pincegalériájában Hugyecsek Balázs szentendrei képzőművész, restaurátor Gyufával kaszálunk című kiállítása. A tárlatot Szimándl Ádám barát és útitárs nyitja meg. VÁNDORKIÁLLÍTÁS. Május 5-én, pénteken 18 órától a sepsiszentgyörgyi evangélikus-lutheránus templomban megnyitják a Petőfi a világ körül című vándorkiállítást. A tárlat első részében a kétszáz éve született költő életrajza áll össze versidézetekből, külön fejezetet szentelnek a nemzeti költő, a kortársai által rajongott költő, a forradalmár költő és a szerelmes, romantikus költő bemutatásának is. Az esemény főszervezői: a sepsiszentgyörgyi Liszt Intézet és a Sepsiszentgyörgyi Evangélikus-Luthe­ránus Egyházközség.

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Az Ivácson László által rendezett Élni fogunk szabadon/Petőfi 200 májusi előadásai: Sepsiszentgyörgyön a Háromszék Táncstúdióban 10-én, szerdán 19 órától; május 11-én 13.40-től szervezett előadás; 18-án, csütörtökön 16 órától szervezett előadás; Kovásznán a Városi Művelődési Házban 15-én, hétfőn 19 órától; Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház nagytermében 16-án, kedden 19 órától; 17-én, szerdán 13 órától szervezett előadás. *A sepsiszentgyörgyi előadásokra jegyek a központi jegyirodában vásárolhatók hétfőn és szerdán 8–16, kedden és csütörtökön 8–18, pénteken 8–15 óráig, valamint elő­adások előtt egy órával. Telefon: 0267 312 104. A vidéki előadásokra jegyek elővételben a művelődési házak jegypénztárai­nál kaphatóak.

Zene ZÁRUL A HANGVERSENY­ÉVAD. A Plugor Sándor Művészeti Líceum diákkórusainak és szimfonikus diákzenekarainak koncertjével zárul az idei sepsiszentgyörgyi hangverseny­évad pénteken 19 órától a Tamási Áron Színház nagytermében. A hangversenyen fellép a Campanella Gyermekkórus, a Reménység Gyermekzenekar, az Eufónia Kamarakórus, a Szerenád Ifjúsági Kamarakórus, valamint a Marziale Ifjúsági Fúvószenekar. Jegyár: 30 lej, kedvezményesen 15 lej. Jegyeket a városi szervezőirodában és az eventim.ro oldalon lehet vásárolni.

Vigyázz a motorosra! A Free Adventurer Bikers idén hetedik alkalommal szervezi meg a motorosok utcai jelenlétére figyelmeztető rendezvényét: május 6-án, szombaton 10.30-kor gyülekező a sepsiszentgyörgyi Bodok Szálló előtti parkolóban, 12 órától felvonulás a városban a szokásos útvonalon, majd az Írisz Ház udvarán bográcsos ebéddel zárul a találkozó.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.30-tól A dzsungel könyve (románul beszélő), 17 órától Nyuszisuli – A húsvét-mentőakció (magyarul beszélő), 18 órától 10 nap anyu nélkül 2. (román feliratos), 18.30-tól A szakszervezeti elnök (román feliratos), 20 órától Boss (román thriller, dráma), 20.45-től A zodiákus lovagjai (román feliratos).

Családi futás Kézdivásárhelyen Mert futni bizony jó! Ezt az életérzést szeretné megosztani mindenkivel május 4-én, csütörtökön a KSE Napok részeként a Zöld Nap Egyesület és a kézdivásárhelyi Sportiroda, melyek idén is családi futásra hívják a mozogni vágyókat a Sinkovits Stadion udvarára. A csütörtöki rendezvény 18 órától kezdődik, benevezhetnek szülők, gyermekek, testvérek, házastársak, legkevesebb két személy egy családból. Részletek a zoldnap.info honlapon.

Holisztikus fogorvosi előadás 9 hónap + 21 év. Holisztikus utazás az egészséges fogakért címmel tart előadást Papp Huba holisztikus fogorvos, antropozófus és homeopata orvos május 5-én, pénteken 17 órától a sepsiszentgyörgyi református vártemplom gyülekezeti termében. Az előadás bárki számára nyitott; adományjegy: 10 lej. Az esemény szervezője a sepsiszentgyörgyi Pro Waldorf Egyesület.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea gyógyszertár teljesít éjszakai szolgálatot (telefon: 0267 351 057). Kézdivásárhelyen ma a Dózsa György utcai Ambrózia II. gyógyszertár a szolgálatos.

Röviden VÍZELZÁRÁS. Az új áramfejlesztő csatlakoztatási munkálatai miatt ma 8.30–17.30 óráig a Közüzemek Rt. szünetelteti a vízszolgáltatást a következő helyeken: Sepsiszentgyörgyön a Csíkszereda felőli bejárattól egészen az Illyefalva felé vezető körforgalomig, beleértve a Lenin, Olt, Csíki, Borvíz negyedeket; az Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóságnál; az RGT-nél és a TTC-nél; a Sepsi Arénában és a Sepsi OSK Arénában; a város alsó részében található összes iskolánál és óvodánál; Árkos községben. A vízellátás újraindítása után a víz zavaros lehet. Amennyiben a szolgáltatás újraindításakor hiányosságokat észlelnek, panaszaikat jelezhetik a következő telefonszámokon: 0744 326 104 vagy 0267 315 393. Kérik a lakosság türelmét. HUMORPINCE ÉS CSEREBERE KLUB. A gyűjtőket ma 16 órától a Cserebere Klubba, a humorkedvelőket, kikapcsolódni vágyókat 18 órától a Humorpincébe várják a sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Házban. JOGI TANÁCSADÁS. Balogh Klára jogtanácsos ma 13 és 15 óra között fogadja szerkesztőségünkben a jogi tanácsot igénylőket. GYŰLÉS. A Szívbetegek Sepsiszentgyörgyi Egyesülete gyűlést tart ma 17 órától a Gyermekjogvédelem épületében. LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. régi bútorokat, gumiabroncsokat, elektronikai hulladékokat, régi ruhákat szállít el ma Bardocon és Erdőfülén, csütörtökön Székelyszáldoboson és Olaszteleken. Az üvegért 5 kilónként egy félliteres sört adnak. MEGHALLGATÁS BARÓTON. Ráduly István, Kovászna megye prefektusa május 4-én, csütörtökön 12 órától meghallgatást tart a baróti polgármesteri hivatalban. Az audienciára a 0267 315 444-es telefonszámon lehet feliratkozni. TUDÁSTÁR KÉZDIVÁSÁRHELYEN. A Vigadó Művelődési Ház nagytermében május 4-én, csütörtökön 18 órától Gyéresi Júlia A személyes és sikeres közlési viszonyok fejlesztése címmel tart előadást.

 


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »