Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Színház

Karácsonyi műsorok Sepsiszentgyörgy főterén December 23-áig tart a kulturális programokkal gazdagított karácsonyi vásár Sepsiszentgyörgy főterén. Vásártéri előadások a kőszínpadnál: ma 11 órától a Mihai Viteazul Főgimnázium nulladik B, step by step osztályának Karácsonyi énekek című gyermekelőadása, 11.40-től a Mikes Kelemen Elméleti Líceum nulladik C osztálya Karácsony ünnepére hangolódó zenés műsora, 15 órától a Székely Mikó Kollégium IX–XII. osztályos diákkórusa, 17 órától Jenifer Mohebbi-koncert, 18 órától díjátadó és fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán. CSÜTÖRTÖKÖN: 11 órától a Hófehérke Óvoda Szivárvány csoportjának előadása, 12 órától a Nicolae Colan Általános Iskola nulladik B és IV. B osztályainak előadása, 12.30-tól a Constantin Brâncuși Szakképző Líceum Karácsonyi énekek című előadása, 13 órától a Református Kollégium Refsonorocska és Refsonor diákkórusainak előadása, 14 órától a Hófehérke Óvoda Vackor csoportjának előadása, 17 órától Szabó Előd és a Titán karácsonyi koncertje, 19 órától Mácsafej-koncert. Állandó programok a vásártéren: december 21–22-én 16–20 óráig Barabás Lovarda – ingyenes pónilovaglás és kisszekér gyerekeknek; december 22–23-án 16–18 óráig Photo Booth – ingyenes fotókészítés; 18–21 óráig fényfestés a Tamási Áron Színház homlokzatán.

Karácsonyi gyermekváros Kézdivásárhelyen A W. Wegener parkban december 22-én, csütörtökön 17 órától újra megnyitja kapuit a karácsonyi gyermekváros, mely 23-án, pénteken 20 óráig várja az érdeklődőket. Állandó programok: 17–19 óráig gyermekfoglalkozás a Trixikidz szervezésében; 17–19 óráig Utazz a kisvonattal; 17–20 óráig karácsonyi vásár, Manógyár: karitatív akció, karácsonyi óriás színező, élő Betlehem és lovas szánozás a Székely Kutya Klub szervezésében, 18–20 óráig találkozás a Mikulással.

Karácsonyváró rendezvények Kovásznán Ma: a Központi Park szabadtéri színpadán 16.30-tól a vajnafalvi 2-es számú napközi ünnepi műsora, 17 órától az Avram Iancu Gimnázium ünnepi műsora karácsonyi dalok, népszokások, kolindák, 17.30-tól a Sicton zenekar műsora, a Művelődési Központban 18 órától a Kovásznai Tanulók Klubja tánccsoportjainak ünnepi műsora; csütörtökön a Kovásznai Művelődési Központban 10 órától a Kőrösi Csoma Sándor Líceum karácsonyi műsora, a Központi Park szabadtéri színpadán 16.15-től Karácsonyi fények – a Kovásznai 1-es számú Napközi csoportjainak ünnepi műsora.

Könyvbemutató Sepsiszentgyörgyön az Árkosi Kulturális Központban (Olt utca 6. szám) ma 19 órától bemutatják Kincses Károly Kézdivásárhelytől Hollywoodig. André de Dienes élete és fényképei című kötetét. A könyet Imreh István, a Kovászna Megyei Művelődési Központ vezetője ismerteti, majd vetített képes életút-ismertető következik, illetve újra megtekinthető lesz a már 2020-ban kiállított, Dienes Andor életét és munkásságát bemutató kiállítás is. A kötet megvásárolható a bemutató után, a későbbiekben pedig a Kovászna Megyei Művelődési Központ székhelyén (Szabadság tér 2. szám). Erdőfülén az általános iskolában ma 18 órától bemutatják Szőcs Szilárd és Deák András Székelyföld 1000 arca – Erdővidék című könyvét.

Hírdetés

Zene KONCERT. A sepsiszentgyörgyi Szent József katolikus templomban ma 19 órától Lenyomat címmel várják koncertre az érdeklődőket. KÉZDIVÁSÁRHELY. Kézdivásárhelyen a Vigadó Művelődési Ház dísztermében ma 19 órától Koszika és Szász Csaba Erdélyi történetek – karácsonyi kiadás című adventi koncertjén lehet részt venni. Jegyár: 10 lej. v Ugyanott a Lau-Do zenekar december 22-én, csütörtökön 19 órától koncertezik. Az előadásban Ghymes- és Pintér Béla-feldolgozások, valamint József Attila, Ady Endre és más költők versei hangzanak el. A zenekar tagjai: Dávid István (gitár, ének), Ábri Béla (hegedű, furulya, vokál), Ábri Boglárka, Balogh Mónika Beáta, Marthi Szilvia és Molnár Tímea (vokál és ritmushangszerek), Gergely Botond (basszusgitár), Vargyasi Szabolcs (billentyű), Bartók Botond (dob), Jakabos Ervin (hang- és fénytechnika). Regisztráció és további információk a 0730 600 279-es telefonon. Jegyár: 10 lej.

Tánc HÁROMSZÉK TÁNCEGYÜTTES. Az előző évekhez hasonlóan idén is ünnepi műsorkínálattal várja közönségét a Háromszék Táncegyüttes a karácsony és szilveszter közötti időszakban: a Háromszék Táncstúdióban december 27-én, kedden és 28-án, szerdán 19 órától Tragédia; december 29-én, csütörtökön 19 órától Átöltözés. December 28-án, szerdán 21 órától kerül sor a karácsonyi táncházra a Tamási Áron Színház előcsarnokában. Belépő: 15 lej.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16 órától Bambi (magyarul beszélő), 16.15-től Csizmás, a kandúr: Az utolsó kívánság (magyarul beszélő), 17.30-tól Avatar: a víz útja (román felirattal), 18.15-től A szomorúság háromszöge (román felirattal), 21 órától Vérapó (magyarul beszélő) és Fűző (magyar felirattal).

Rádió A MÁRIA RÁDIÓ sepsiszentgyörgyi stúdiójának mai, élő adásai: 6 órától szentmise Székelyudvarhelyről a Szent Miklós-templomból, 6.50-től A hét plébániája Gábor Annával, 7 órától Reggeli csendesség Kertész Máriával, 7.05-től Roráté percek Tibor atyával, 7.15-től Zsolozsma – reggeli dicséret a kármelita nővérekkel, 7.40-től Mindennapunk ajándék Istentől – gondolat az év minden napjára Veress Judit Máriával, 7.45-től Ébredjen a Mária Rádióval!, 8 órától ima a hivatásokért, 8.55-től Adventi gondolatok a kispapokkal, 9 órától imaszándékok fogadása Görgényi Tündével, 9.15-től Örvendetes rózsafüzér, 12 órától Úrangyala. Honlap: mariaradio.ro.

Röviden VÍZELZÁRÁS. A Közüzemek Rt. tájékoztatja a fogyasztókat, hogy a Csíki utcai nyomóvezetéken végzett javítási munkálatok miatt december 22-én, csütörtökön 8–17 óráig szünetel a szolgáltatás a következő sepsiszentgyörgyi helyszíneken és utcákban: a Csíki utcában az Árkosi utca kereszteződésétől a város Csíkszereda felőli kijáratáig, Árkosi út, Árkos község, Forrás utca, Állategészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Igazgatóság, RGT, TTC, Sepsi Aréna, Hunyadi csárda, Kovács-kastély, Forrás utca és a Sepsi Aréna közti szakasz (Nicolae Moldovan, Gaál Sándor, Imre István és Albert Álmos utca). A szolgáltatás újraindítása után a víz zavaros lehet. A TEGA karácsonykor és újévkor is a szokott program szerint szállítja a hulladékokat. Az ügyfélfogadás december 26-án, hétfőn, illetve január 2-án, hétfőn szünetel. Tekintettel arra, hogy az ünnepek alatt is dolgoznak, arra kérik a lakosságot, úgy parkoljanak, hogy tegyék lehetővé a munkások hozzáférését a gyűjtőpontokhoz.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Mihai Viteazul téri Hygea (telefon: 0267 351 057), Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »