Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Kiállítás

A kiállítást dr. Török Róbert, a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum igazgatója, a tárlat kurátora nyitja meg. A vendégeket Vargha Mihály, a Székely Nemzeti Múzeum igazgatója köszönti. Közreműködnek: Demeter-Petrova Anasztázia és Demeter Miklós. KOVÁSZNA. Ma 17 órától a Kádár László Képtárban megnyitják az Incitato Alkotótábor Ló+ témájú kiállítását. A megnyitón elhangzik Túros Eszter művészettörténész méltatása, közreműködik a Gyerő Katalin tanárnő által vezetett Magnificat gyermekkórus. FOTÓKIÁLLÍTÁS. A Vadon Egyesület szervezésében Sepsiszentgyörgyön a vadászati múzeum Gróf Mikó Imre utca 11. szám alatti épületében november 11-én 17 órától kerül sor a IX. Transnatura nemzetközi természetfotó-pályázat díját­adással egybekötött kiállításának megnyitójára, illetve Radi­sics Milán fotográfus Roxi kalandjai című vetítéssel egybekötött előadására. Házigazda: dr. Demeter János, a Vadon Egyesület igazgatója Az eseményt megnyitja: Szebeni Zsuzsa, a Liszt Intézet vezetője. A munkákat értékeli: Magdó István, a Magyar Fotóművészek Világszövetségének erdélyi alelnöke, zsűritag. A belépés díjtalan.

Színház OSONÓ SZÍNHÁZMŰHELY. Sepsiszentgyörgyön ma 19 órától a Plugor Sándor Művészeti Líceum Visky Árpád Drámatermében lesz látható az Osonó Színházműhely Nem vagyok, csak mások látnak című, József Attila szövegeiből készült előadása. Rendező: Fazakas Misi, előadja: Mucha Oszkár. A helyek száma korlátozott, helyfoglalás szükséges a [email protected] e-mail- címen.

Bábszínház KÉZDIVÁSÁRHELY. A Vigadó Művelődési Ház nagytermében vendégszerepel ma 10 és 12 órától 1 × 1 királyfi című zenés mesejátékával a Cimborák Bábszínház. Rendező: Dávid Péter. Jegyár: 5 lej.

Zene ZŰRÖS BANDA. Második alkalommal muzsikál Sepsiszentgyörgyön a magyarországi Zűrös Banda, a koncertnek a Szimpla ad otthont ma 19 órától. Az együttes a magyar nép- és világzenei színtér kimagasló zenekarainak tagjaiból verbuválódott. Jegyeket a helyszínen lehet váltani 35 lejért. JAZZKONCERT. Az Európa-szerte elismert zenészpáros, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint pénteken 19.30-tól Sepsiszentgyörgyön, az Andrei Mureșanu Színházban lép fel. Jegyeket elővételben a jegyirodában, valamint koncert előtt a helyszínen lehet vásárolni 20/10 lej értékben. KÓRUSKARAVÁN. A sepsiszentgyörgyi Kónya Ádám Művelődési Ház Cantus Firmus Vegyes Kara november 13-án a vargyasi unitárius templomban zárja Kóruskaraván elnevezésű programját.

32. Népzene- és néptánctalálkozó Sepsiszentgyörgyön Sepsiszentgyörgyön november 11–12. között zajlik a 32. Népzene- és néptánctalálkozó. A pénteki program: 16 órától flashmob a főtéren; 17.30-tól filmvetítés: Válaszúti hegy aljába’ – portréfilm Kallós Zoltán néprajzkutatóról a Háromszék Táncstúdióban; 19 órától a Duna Művészegyüttes: Héttorony című táncszínházi előadása, Makovecz Imre emlékére a Tamási Áron Színházban, rendező-koreográfus: Juhász Zsolt; 20.30-tól táncház a Tamási Áron Színház előcsarnokában – zenél a Heveder zenekar, a Folker együttes, a Finom zenekar és a kolozsvári zenészek. A részletes program elérhető a hte.ro honlapon, jegyek vásárolhatóak a központi jegyirodában és a programok helyszínén. Az Arénához óránként ingyenes autóbuszjárat indul.

Gyakornoki program  a Nagyszebeni Média Műhelyen A sepsiszentgyörgyi Művészeti Népiskola és a nagyszebeni HÍD Egyesület közös szervezésében, valamint a MÚRE (Romániai Magyar Újságírók Egyesülete) partnerségében sikerült idén életre hívni a nagyszebeni média műhely gyakornoki programját, a médiában tevékenykedő, pályakezdő, vagy akár teljesen amatőr jelentkezők számára egyaránt. Cél: szakemberek koordinálásával hozzájárulni a 17. Ars Hungarica – nagyszebeni magyar kulturális fesztivál sajtóirodájának munkájához. Várnak 2 fotóst, egy videóst, 2 gyakornok újságírót, akik a november 16–20. közötti időszakban részt kívánnak venni a fesztiválon. Biztosítanak: teljes ellátást és utazást; szakmai oktatással egybekötött publikációs lehetőséget a fesztivál hivatalos honlapján, valamint a közösségi médiá­ban; gyors és hatékony csapatmunkát. A fesztivál ideje alatt a Média Műhely az írott sajtón, továbbá a vizuális média (fotó-videó) publikációs csatornákon kommunikál. Az írott sajtót Lőrincz Anna újságíró, a maszol.ro munkatársa koordinálja. A fotó–videó részleget Huszár Szila­mér fotográfus, a Székelyföldi Magyar Újságírók Egyesülete fotószakosztályának koordinátora, lapunk külső munkatársa vezeti. Jelentkezést várnak a 0728 085 796-os vagy a 0728 162 988-as telefonon.

Hírdetés

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán ma: 16.15-től The Woman King – A harcos (román feliratos), 16.45-től Ikarosz (románul beszélő), 18.30-tól Mrs. Harris Párizsba megy (magyarul beszélő), 18.45-től Ahol a folyami rákok énekelnek (magyarul beszélő), 20.45-től A jó főnök (román feliratos), 21 órától A birtok (román feliratos).

Napsugár-karaván Sepsiszentgyörgyön A Napsugár és Szivárvány szerkesztősége ismét felkerekedik és meglátogatja olvasóit. Szülők, gyerekek és pedagógusok november 11-én, pénteken 17 órától Sepsiszentgyörgyön a Gutenberg könyvesboltban találkozhatnak a lap szerzőivel és illusztrátoraival. A találkozó színes kulturális esemény, melyek során a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárba is elviszik a meghívott gyermekeket és tanítóikat, interaktív tevékenységekkel tarkított közönségtalálkozót tartanak.

Képernyő Az Erdővidék Térségi Televízió mai műsora: 19.30 I. Erdővidéki Zenetábor. 20.20 Akinek szép a lelkében az ének. Az Erdővidék Kultúrájáért-díj átadó ünnepsége. 21.15 Zenei utazás a reformáció vasárnapján. 21.25 Tanácsülés Baróton. A műsorok visszanézhetők az Erdovidektv YouTube csatornán.

Hegyvidéki fejlesztési programok A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében november 11-én, pénteken 14 órától tartják a hegyvidéki fejlesztési programok konferenciáját. A rendezvényen a programok lebonyolításáért felelős hatóság, a Hegyvidék Országos Ügynökség három támogatási programja kerül bemutatásra: esztenák létesítése, tejbegyűjtők, illetve tejfeldolgozók létrehozása, valamint erdei gyümöl­csök, gombák, gyógy- és aromás növények begyűjtése és feldolgozók létrehozása. A találkozót a Kárpát-kanyar Hegyvidéki Bizottságának elnöke, Moscviciov Leonid vezeti, részt vesz a Hegyvidék Országos Ügynökségének vezérigazgató-helyettese, Gheorghe Hirlav, valamint a Kovászna Megyei Mezőgazdasági Igazgatóság képviselője.

Hitvilág ELŐADÁS A KIÉGÉSRŐL. A kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban ma 18 órától A kiégés tünetei, megelőzése és kezelése címmel tart előadást Borota Gábor pszichológus. A fizikai-érzelmi-mentális kimerülés kiégés néven ismert tünetegyüttese világszerte elterjedt probléma, egyre nagyobb tömegeket érint. PEDAGÓGUSOK LELKI NAPJA. Szombaton 9–13.30 óráig Sepsiszentgyörgyön a Szent József-plébánia hittantermébe várnak minden érdeklődő pedagógust lelki feltöltődésre, együtt gondolkodásra. A nap moderátora Péter Mária mallersdorfi ferences szerzetesnő, Imelda nővér.

Röviden MEGHALLGATÁS. Dr. Ráduly István, Kovászna megye prefektusa ma 12 órától meghallgatást tart Kovászna Polgármesteri Hivatalában. Az audienciára a 0267 315 444-es telefonszámon lehet feliratkozni.

Ügyelet Sepsiszentgyörgyön ma 20–6 óráig a Nicolae Iorga utcai Sensiblu – Dr. Max (telefon: 0267 312 049), Kézdivásárhelyen ma a 22-es udvartéri Dona (0372 407 089) gyógyszertár teljesít szolgálatot.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »