Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Családi fesztivál Benedekmezőn

A látogatókat sok érdekes foglalkozással várják: családi labdavezetés, arcfestés, családi papucs, mocsárjárás, fesztiváltaxi, beer pong, seprűs párbaj, diótörés, biciklikerék-eregetés, óriás marokkó, horgászás, kézműveskedés, ostorfonás, szalmabábu-készítés, fafaragás, agyagozás, slack-line, karkötőbogozás, de lesz babakörhinta és sok más érdekes játék is. Az esemény fővédnöke Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

Kiállítás SZÉKELY NEMZETI MÚZEUM. Albert Levente képzőművész, fotóriporter munkatársunk Metaformák című kiállítása szeptember 8-ig látható Sepsiszentgyörgyön a Székely Nemzeti Múzeum ideiglenes székhelyén, a Lábas Házban. Nyitvatartás: hétköznapokon 9–16, csütörtökön 9–19, hétvégén 10–14 óráig. EMŰK. Incze Mózes (sz. 1975) baróti születésű festőművész kiállítása szeptember 24-ig tekinthető meg a sepsiszentgyörgyi Erdélyi Művészeti Központban. Nyitvatartás: keddtől péntekig 10–18, szombaton 11–18 óráig.

Zene ISTVÁN, A KIRÁLY ROCKOPERA. Idén is látható lesz augusztus 20–24. között Sepsiszentgyörgyön az István, a király székelyföldi nagyprodukció a Sepsi Arénában. Jegyek még korlátozott számban kaphatóak a 22-i, 23-i és 24-i előadásokra a városi kulturális szervezőirodában, valamint a www.eventim.ro weboldalon.

Kreatív irodalmi pályázat Neked mi a kézdivásárhelyi történeted? címmel hirdet ismét kreatív irodalmi pályázatot a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet. Kézdivásárhely különleges város, ahol mindig történik valami, még ha nem is. Mindenkinek van egy története. Két szabály van csak: a történetek nem lehetnek hosszabbak 100 szónál (rövidebbek igen), és valamilyen módon Kézdivásárhelyhez kell kapcsolódniuk. A cím és az írásjelek nem számítanak külön szónak, az igekötők és a névelők viszont igen. Lényeges még, hogy a műnek eredetinek kell lennie. A beérkezett munkákból a zsűri értékelése nyomán plakátkiállítást szerveznek. A pályázaton bármely korosztály részt vehet. A pályaműveket az [email protected] címre várják (név és elérhetőség megadásával), beküldési határidő: augusztus 21., 23.59 óra.

Hírdetés

Mozi MŰVÉSZ MOZI. A sepsiszentgyörgyi mozi műsorán ma: 16 órától Lightyear (magyarul beszélő), 16.15 órától Minyonok: Gru színre lép (románul beszélő), 18 órától Jurassic World: Világuralom (magyarul beszélő), 18.15-től Richard király (magyarul beszélő), 20.45-től Fenevad (magyarul beszélő), 20.45-től A barlang (román feliratos). Szerdán: 16.30-tól Minyonok: Gru színre lép (magyarul beszélő), 17 órától A keresztes hadjárat (román feliratos), 18.15 órától A gyilkos járat (magyarul beszélő), 18.30 órától Ahol a folyami rákok énekelnek (román feliratos) és 20.45-től magyarul beszélő. KERTMOZI. Augusztus 17-én, szerdán 21 órától Sepsiszentgyörgyön a KultúrPark műsorán az ’56-os Emlékparkban a Gond van a lányokkal című amerikai zenés vígjátékot vetítik. Esős, hideg idő esetén a moziban lesz a vetítés.

Szekeres-találkozó Mezőmadarason Negyedszer szervezik meg 2007 óta 2022. szeptember 10–11-én a mezőmadarasi Szekeres család találkozóját az ősi fészekben, Mezőmadarason a kultúrházban, ahol megtekinthető lesz a bővített családfa. Szekeres Sándor családtörténeti előadást tart, Szekeres Attila István heraldikus a család nemeslevelét és címerét mutatja be. Vacsora biztosított. Vasárnap 11 órától istentisztelet lesz a református templomban, utána megkoszorúzzák Szekeres István (1924–1999) református lelkipásztor emlékkopjáját a templomkertben. Érdeklődni, jelentkezni Szekeres Szabolcsnál lehet az [email protected] e-mail-címen vagy a 0036 309 511 347-es telefonon. Szállásfoglalás Szabó Izoldánál a 0752 214 490-es telefonon.

Aktív nyugdíjasok, figyelem! Szeret olvasni, mozogni? Korán ébred? Egy kevés nyugdíj-kiegészítés érdekében lehet a munkatársunk. Jelentkezzen nálunk, hogy közvetlen környezetébe – tömbház, utca – eljuttassa a Háromszék napilapot! Részletekért hívja a 0728 022 529-es telefonszámot! Háromszék Naponta értéket viszünk otthonába!

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Miklósváron és Köpecen, szerdán  Baróton, csütörtökön Felsőrákoson, pénteken Bibarcfalván és Bodosban gyűjti a háztartásokban fölöslegessé vált tárgyakat, régi bútorokat, matracokat, gumiabroncsokat stb. Az üvegszüret keretében 5 kg leadott üvegért fél liter sört adnak. A szelektív, illetve háztartási hulladékot a szokásos program szerint szállítják el. ÚTJAVÍTÁS. Mától folytatják az aszfaltozást Sepsiszentgyörgyön az Orgona utca melletti parkolóban. Az önkormányzat arra kéri a környéken lakókat, hogy a munkálatok idején ne parkoljanak az érintett területen. A gépkocsikat a Nárcisz utcában lehet hagyni, ahol az aszfaltozás a parkoló befejeztével folytatódik majd. MAGMA. Sepsiszentgyörgyön a Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér szeptember 6-ig zárva tart. KALANDVONAT. Augusztus 17-ig szünetel a Sepsi Tour kalandvonat sugásfürdői és városi járata. Augusztus 18-tól a kisvonat a megszokott me­netrend szerint közlekedik. VETERÁN GÉPJÁRMŰVEK TALÁLKOZÓJA. Augusztus 25–28. között a Maros megyei Mezőszentmargitán a Timulazu kempingben szervezik meg a European Oldtimer & Youngtimer gépjárműfesztivált. Jelentkezni az [email protected] címen lehet, további tudnivalókkal a 0757 991 586-os telefonszámon szolgálnak.

Kirándulás Medgyes és Temesvár környékére Kirándulást szervezek augusztus 30. – szeptember 1. között Medgyes és Temesvár környékére (3 nap, 2 éjszaka). Útvonal: Almakerék (evangélikus templom)–Berethalom (erődtemplom)–Medgyes (evangélikus templom)–Nagyenyed (Bethlen Gábor Kollégium), Alvinc (református templom), Temesvár (szecessziós épületek stb.), Őraljaboldogfalva (református templom). Megkóstoljuk a helyi ételeket és a borvidékek borait. Érdeklődni Melkuhn Andreánál lehet a 0741 926 776-os telefonszámon.


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »